Brandweer Schiedam shopt voor Oekraine

Algemeen
De B-ploeg van brandweer Schiedam met de goederen voor Oekraïne.
De B-ploeg van brandweer Schiedam met de goederen voor Oekraïne. (Foto: Flashphoto)

De B-ploeg van de brandweer Schiedam heeft donderdagmiddag boodschappen gedaan voor de mensen in Oekraïne. Miljoenen Oekraïners vluchten hun land uit vanwege de oorlog met Rusland en zij hebben vaak niets meer.

Tekst en foto: Flashphoto

In de omliggende landen worden de vluchtelingen zo goed mogelijk opgevangen maar er is vaak een tekort aan hulpgoederen voor de basisbehoeften. De B-ploeg van de kazerne Schiedam heeft geld ingezameld binnen de ploeg en is hier vanmiddag boodschappen van gaan doen.

Bij de Lidl in het Hof van Spaland werd veel houdbaar voedsel gekocht, maar ook veel schoon water en bijvoorbeeld luiers. Het resultaat; 2 volle karren en enkele tassen vol met spullen voor de Oekraïense vluchtelingen. De directie van de Lidl heeft ook nog bijgedragen door onder andere een aantal tassen te schenken, maar ook extra goederen toe te voegen aan de winkelwagentjes, op kosten van de Lidl.

De spullen worden momenteel verzameld op de kazerne in Schiedam, maar gaan dan naar de verzamel locatie bij de brandweer in Capelle a/d IJssel. Op deze manier heeft de B-ploeg van de brandweer Schiedam een bijdrage geleverd aan de gezamenlijke actie van verschillende brandweerploegen en ambulanceteams van de VRR. De totaal verzamelde goederen gaan op korte termijn richting Oekraïne en de grenslanden om zo de vluchtelingen te helpen.