Duik in het diepe van Sportfondsenbad

Algemeen
Het maken van de documentaire in het voormalig Sportfondsenbad.
Het maken van de documentaire in het voormalig Sportfondsenbad. ((Foto: PR))

De documentaire ‘Sportfondsenbad: Verhalen uit het diepe’ gaat in première op zaterdag 16 april om 14.30 uur in het Wennekerpand. Er is vooralsnog slechts 1 vertoning van de documentaire en vol=vol.

Een duik in het diepe van een zwembad vol verhalen, eerste liefdes en strenge badmeester vlak voordat het ten onder gaat. Het Sportfondsenbad waar Prof. Mr. Pieter Van Vollenhoven en vele andere Schiedammers hun jeugd hebben doorgebracht; wollen badkleding, haak in je nek, maar ook reeksen zwemdiploma’. Stichting Het Dak Op presenteert in samenwerking met theatergroep KNAP een documentaire vol verhalen van Schiedammers. Volgens de organisatie ‘een must see als je dit zwembad kent of gewoon Schiedammer bent. Met archiefbeelden, gedichten, lief & leed kun je een zwembad vullen!’

Kaarten zijn gratis te bestellen: https://www.knapschiedam.nl. De documentaire is gemaakt door Bernard Boode en Paul de Graaff. Deze première stond op het programma van het Suikerzoetfilmfestival 2021, maar toen is het festival wegens coronamaatregelen gecanceld.