Richard Brown heeft goed gevoel: ‘We gaan voor de prijzen’

Algemeen
Coach Richard Brown ziet in Rob van den Bosch (foto) een talentvolle opvolger voor routinier Stefan Droog. (foto: UWM/gsv)
Coach Richard Brown ziet in Rob van den Bosch (foto) een talentvolle opvolger voor routinier Stefan Droog. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Richard Brown durft. Durft, gevraagd naar het ultieme doel, de schroom van zich af te gooien en te zeggen, dat Schiedams honkballers voor de hoogste positie gaan. 

Ook wil hij het Nederlands kampioenschap (van de tweedeklassers) binnenhalen. Dat vertrouwen heeft hij opgebouwd tijdens de in januari gestarte en met inzet gevolgde training en het optreden in de drie oefenpotjes. Dat leverde eenmaal verlies (Bears) en winst tegen Hawks en Saints (12-4) op. En de wetenschap, dat “de ploeg zijn zaakjes defensief erg goed en offensief goed voor elkaar heeft.”

Dat hij het op de heuvel zonder de naar het derde team verhuisde veteraan Stefan Droog moet gaan stellen zat er aan te komen. Met de jonge Rob van den Bosch zegt hij een talentvolle opvolger in huis te hebben. En met Job Flores een goede stand-in. Dat geeft hem, voegt hij er aan toe “een gerust en goed gevoel.”

Zondag 10 april opent Schiedam de competitie op Sportpark Bijdorp tegen WSB.