Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Waar was iedereen?

Algemeen
Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: )

Wat een deceptie zeg, de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Waar ik op gehoopt had is een grote teleurstelling geworden. Was ik nou zo naïef om te denken dat er in Schiedam nu eens echt gebruik zou worden gemaakt van hun verworven recht? Ik weet het niet meer, wat ik wel weet dat ruim 50% van de Schiedammers de komende vier jaar hun mond moeten houden en het aan de gekozen partijen over moeten laten om de grote zak met geld die uit Den Haag komt te verdelen, deze gekozen partijen kunnen tenminste debatteren over de aanbestedingen.

Maar laat ik het zonnig houden in mijn column en daar heeft de Zonnebloem gelukkig voor gezorgd. Wat ben ik blij als ik weer post met die grote gele Zonnebloem op mijn deurmat vind. Het is altijd een verrassing, want hun post komt niet met PostNL, maar wordt gewoon bezorgd door hun vrijwilligers. Zo jammer dat zij door Corona twee jaar niets konden organiseren, wat heb ik en vele anderen hun uitjes gemist. Als ik lees wat er weer op het programma staat, kan ik bijna niet wachten om te reserveren. Maar ik moet wachten tot 15.00 uur want je kan telefonisch reserveren tussen 15.00 en 17.00 uur, anders worden Ingrid en Hélène helemaal gek van die telefoontjes. Mijn grootste favoriet staat er gelukkig ook bij: een ritje met de strandrups in Ter Heide in combinatie met een lunch in strandtent Moment Beach. Geloof mij, je kan mij niet gelukkiger maken dan met een ritje over het strand, heerlijk die zeelucht door je haar, stoppen om een bakkie koffie te drinken met iets lekkers en dan weer terug voor de lunch, daar staat dan alweer de tweede middaggroep klaar om ook te gaan. Sinds ik in een scootmobiel rij is een strandbezoek bijna niet weggelegd voor mij, maar gelukkig zijn daar de vrijwilligers van de Zonnebloem om het toch te realiseren.

Ik schrijf mij gelijk in voor het maken van Paasstukjes en de BBQ en nu maar hopen op mooi weer. Er zijn volop mogelijkheden, ik zie: visje eten, Chinees eten, Diergaarde Blijdorp, Avifauna, kamelenboerderij, toertocht Goeree-Overflakkee, Floriade, zeepkettingen maken, zandsculpturen in Garderen, het kan niet op zeg, ook vakanties worden georganiseerd. Natuurlijk ontbreken ook de scootmobieltochten niet. Wat een enorme hoeveelheid werk voor al die vrijwilligers zeg, chapeau!! Terwijl ik mijn bijdrage overmaak op NL87RABO 0395 625 211 t.n.v. Zonnebloem Schiedam, besef ik mij dat zij al ruim twee jaar verstoken zijn van extra inkomsten, de loterij ligt ook nog stil dit jaar, er zijn door corona geen collectes gehouden. Als ik de minimale bijdrages voor de activiteiten bekijk, vraag ik mij af: waar doen ze het toch van? Misschien een idee voor U en mij, om iets extra’s over te maken? Tenslotte maken hun vrijwilligers het toch maar waar dat mensen met een handicap niet achter de geraniums hoeven te zitten. Gelukkig heb ik weer een aantal leuke dagen in het vooruitzicht.

Tot een volgende keer.

Joke Ballijns.