Agenda

Algemeen
Matthäus Passion in de Grote of Sint Janskerk.
Matthäus Passion in de Grote of Sint Janskerk. ((Foto: PR))

Een lezing, een bingo, optreden of een creatieve workshop? Het maakt niet uit waar je zin in hebt; je vindt alles wat er in jouw buurt te doen is op de online agenda op www.rodi.nl/Schiedam. En, als je zelf iets leuks organiseert kun je het gemakkelijk en gratis zelf in de agenda zetten.

vrijdag 1 april

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

zaterdag 2 april

Natuurwandeling Schiedam Noord

Wandelen en meer te weten komen over de natuur in de polder? Op zaterdag 2 april 2022 organiseren KNNV Waterweg-Noord en IVN Rotterdam en omstreken een publiekswandeling. We wandelen langs de Harreweg en zullen ten noorden van Schiedam een tocht maken door de polder onder begeleiding van natuurgidsen. Start en einde bij Natuurcentrum De Boshoek, de wandeling bedraagt ongeveer 4 kilometer en duurt maximaal 2 uur. We verzamelen om 09:45 uur en vertrekken om 10:00 uur. Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam Goed bereikbaar met RET-tram 21 en 24, Halte Bachplein Parkeergelegenheid aan bospad (achter Bachplein) Voor deelname en info graag contact opnemen met Roy van Hutten: royvanhutten@planet.nl

Schiedamse boeken- en platenmarkt

De Schiedamse boekenmarkt is voortaan ook een platenmarkt! Dus behalve voor een ruim aanbod aan tweedehands boeken en strips kun je er voortaan ook terecht voor elpees en singles. Zowel verzamelaars als koopjesjagers komen aan hun trekken. De Schiedamse boeken- en platenmarkt is op zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur op het Land van Belofte in het centrum Schiedam. Dat is het plein tussen de Albert Heijn en het Broersvest. De entree is gratis.

woensdag 6 april

Matthäus Passion Schiedam

Op 6 april om 19.15 uur wordt in de Grote- of Sint Janskerk in Schiedam - na 2 stille jaren - eindelijk weer de Matthäus Passion uitgevoerd. Het Schiedams Bachkoor repeteert iedere zaterdagochtend o.l.v. dirigent Bas van Houte. Het kinderkoor is samengesteld en Anja Brands oefent de hoge kinderstemmen, die straks boven het grote koor uitzingen.

Voor de eerste keer zingt dit jaar een countertenor, Oscar Verhaar, de altpartij. Kaarten à 35 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via voorverkoopadressen en via het bestelformulier op de website: www.matthauspassionschiedam.nl.