Agenda voor Schiedam

Algemeen
Plantagekerk opent de deuren iedere tweede zaterdag van de maand.
Plantagekerk opent de deuren iedere tweede zaterdag van de maand. ((Foto: PR))

Een lezing, een bingo, optreden of een creatieve workshop? Het maakt niet uit waar je zin in hebt; je vindt alles wat er in jouw buurt te doen is op de online agenda op www.rodi.nl/Schiedam. En, als je zelf iets leuks organiseert kun je het gemakkelijk en gratis zelf in de agenda zetten.

vrijdag 8 april

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur. Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

zaterdag 9 april

Open huis Plantagekerk Schiedam

Op zaterdag 9 april is de maandelijkse “Deuren Open” in de Plantagekerk. De kerk is elke tweede zaterdag van de maand vrij te bezichtigen tussen 14.00 en 16.00 uur. Loop eens binnen om in alle rust het kerkgebouw te bekijken, een praatje te maken en/of geniet van een gratis kopje koffie of thee. Het historische Rütter-orgel wordt deze middag door gastorganist Gérard Simons bespeeld. 

zondag 10 april

Stiltewandeling Midden-Delfland

Een stiltewandeling tijdens de extra vroege ochtend en zonsopkomst, wanneer het nog rustig is buiten. Misschien wel een van de mooiste momenten van de dag.

De wandeling begint en eindigt met meditatieve oefeningen en tijdens de wandeling nemen we ook de tijd om een paar keer bewust stil te staan. We sluiten de wandeling af met een kopje thee en de gelegenheid om ervaringen en/of vragen te delen. Meer informatie en aanmelden kan via https://riannecollignon.nl/stiltewandelingen/.

Avondmuziek Dorpskerk

Op Palmzondag 10 april verzorgt Projectkoor Musica Sacra onder leiding van Hans Jansen in de Dorpskerk in Kethel in Schiedam een programma met Passiemuziek. Centraal in het programma staan ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van Heinrich Schütz, een oratorium voor koor, solisten en strijkers.

Daarnaast voert het koor de cantate ‘Vom Leiden Christi’ uit van Andreas Hammerschmidt en enkele passiemotetten van Melchior Franck en Ernst Pepping. Het concert begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.