Agenda Schiedam

Algemeen
Vroege vogelwandeling.
Vroege vogelwandeling. (Foto: PR)

Een lezing, een bingo, optreden of een creatieve workshop? Je vindt alles wat er in jouw buurt te doen is op de online agenda op www.rodi.nl/Schiedam. En, als je zelf iets leuks organiseert zet het in de agenda via www.rodi.nl/regio/vlaardingen/activiteit/aanmelden

Vrijdag 15 april

Goede Vrijdag bosbad

Ga je altijd maar door en sta je altijd ‘aan’? Vind je het lastig om de controle los te laten? Heb je last van spanningsklachten of slaap je slecht, waardoor je overdag minder energie hebt? Heb je misschien zelfs een burn-out gehad? Dan is het Goede Vrijdag bosbad in Vlaardingen voor jou. Ook als je ‘gewoon’ op zoek bent naar ontspanning en natuurbeleving ben je welkom op vrijdagmiddag 15 april in de Broekpolder in Vlaardingen. In een bosbad zet je al je zintuigen open, waardoor je de natuur intens beleeft en tot ontspanning komt. Ada de Vette, bosbadgids uit Schiedam begeleidt je in dit bosbad. Meer informatie en aanmelden via www.agaatcoaching.nl.

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

Zaterdag 16 april

Repair Café Schiedam

I.v.m. het Paasweekeinde is er a.s. geen Repair Café. Overigens zijn wij nog op zoek naar handige vrijwilligers. Heeft u interesse stuur dan een e-mail naar repaircafeschiedam@gmail.com.

Zondag 17 april

Tuintjesmarkt Feministenbuurt Woudhoek

Eerste paasdag Tuintjesmarkt, garagesale, rommelmarkt, hand made verkoop! Alles vanuit eigen tuin verkopen in de Feministenbuurt Schiedam Woudhoek van 9:30 uur tot 16:30 uur. Straten die o.a. meedoen: Mary Zeldenruststraat, Elisabeth Koetenstraat, Aletta Jacobsstraat, Mina Krusemanstraat Schiedam. Tuinen zijn herkenbaar door versiering van vlaggenlijn of slingers. Tot ziens op 17 april

Maandag 18 april

Vroege vogelwandeling

Op 18 april tweede paasdag vindt weer de traditionele Vroege Vogelwandeling plaats van Volkstuinvereniging Thurlede, met na afloop een paasontbijt. Onder leiding van vogelfotograaf Ben van den Broek wordt in de omgeving van Thurlede een ronde gemaakt om te zien en horen welke vogels zijn teruggekeerd uit hun overwinteringsgebieden. Vogels laten zich weer volop horen om hun territorium te bevestigen. Dat geeft ons de mogelijkheid ze te spotten. Neem een verrekijker mee. Verzamelen en vertrek 7:30 uur vanaf het clubhuis op Volkstuincomplex Thurlede, Parkweg 428 in Schiedam. Einde wandeling ca. 9:30 uur. Aanmelden kan via communicatie@svthurlede.nl@gmail.com.