Afbeelding
(Foto: Privé)

Het Schiedam van Kor Kegel - Winkelen moet makkelijk zijn

Algemeen

Terwijl GroenLinks optimistisch op zoek gaat naar een kandidaat-wethouder, hebben het Centrummanagement Schiedam en winkeliersvereniging Nolenslaan zich met felicitaties tot de nieuwe gemeenteraadsleden gewend en tegelijk een aantal adviezen neergelegd. Het komt er zowel in Centrum als in Nieuwland op neer dat de winkelcentra goed bereikbaar moeten blijven. Winkelen moet makkelijk zijn. De winkeliers van de Nolenslaan kunnen het meest concreet zijn. In de winkelstraat van Nieuwland is er nog geen betaald parkeren en dat moet vooral zo blijven. Komt er toch betaald parkeren, dan zijn de winkeliers bang dat hun klanten uitwijken naar winkelcentra waar je nog wel gratis mag staan. Bijvoorbeeld de Groenelaan en de Hof van Spaland. Bijvoorbeeld De Loper en de Holierhoek in Vlaardingen. Bijvoorbeeld de Burgemeester Baumannlaan in Overschie. Met de auto ben je er zo.

Dan zijn de winkeliers ook niet blij

Zou er in de Nolenslaan geen betaald parkeren komen, maar in de woonomgeving wel, dan zijn de winkeliers ook niet blij, want dan zullen omwonenden en hun visite de gratis plekken in de Nolenslaan inpikken zonder de bedoeling er ook te gaan winkelen. Dat heeft een zelfde negatief effect op het winkelklimaat. Terwijl het zo goed gaat met de Nolenslaan. Er is geen leegstand, het is er altijd levendig, er zitten uitstekende winkels, allemaal het gevolg van goed beleid van de winkeliersvereniging en haar winkelstraatmanager Ben Dubbeldam. Komt er betaald parkeren, dan zullen de inspanningen van jaren in één klap teniet worden gedaan, schrijft Eren Orhan aan de gemeenteraad. Hij is de nieuwe voorzitter van de winkeliersvereniging, maar denkt er net zo over als zijn voorganger Ronald Bergsen.

Als je snel je boodschappen doet, rijd je gratis weg

In de binnenstad bestaat wel betaald parkeren, maar als je snel je boodschappen doet, kun je gratis uit de parkeergarages Passage en ABC wegrijden. Er is aan de westzijde van Schiedam-Centrum veel meer parkeergelegenheid nodig en de vorige colleges van burgemeester en wethouders hebben daar veel te weinig aan gedaan. Hopelijk oefent de nieuwe gemeenteraad de druk op om tot een oplossing te komen. De binnenstad moet van alle kanten goed bereikbaar zijn. Liefst gratis.

Discussie zal nu opnieuw oplaaien

GroenLinks had in de vorige periode een wethouder, Jeroen Ooijevaar, die aftrad omdat hij bij de coalitie te weinig medewerking voelde om in delen van de stad tot betaald parkeren te komen. Nu GroenLinks een oproep doet om te solliciteren naar een wethouderschap in Schiedam, zal de discussie opnieuw oplaaien, te meer omdat twee andere partijen die voor betaald parkeren zijn, Progressief Schiedam en Alles voor Schiedam, bij de raadsverkiezingen ook zetels hebben gewonnen. Vandaag adviseert verkenner Nathalie Gouweleeuw of deze partijen in de coalitie moeten komen.

Best wel spannend.

Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16
Afbeelding
Meerdere kogelhulzen aangetroffen na schietincident in woonwijk Update 23 nov, 21:32
Afbeelding
Schiedam heeft eerste BABS-duo: ‘Ik geloof absoluut in de liefde, en ook daadwerkelijk in het huwelijk’ Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Laat jij publieksmolen De Walvisch weer draaien? Algemeen 23 nov, 12:34
Afbeelding
Kerstmarkt Schiedam en Dickens Festijn 2022 Algemeen 23 nov, 10:14
Afbeelding
‘Door met elkaar om tafel te zitten kom je op nieuwe ideeën’ Algemeen 22 nov, 15:12
Afbeelding
Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar Partnerbijdrage 22 nov, 13:52
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
Mario Krabbendam gaat SVV leiden Sport 21 nov, 14:23