KethelSpaland mag dan geen vrouwenelftal meer hebben, de meiden van JO13 komen eraan en vieren na 7-0 winst op Charlois het kampioenschap. (foto: PR)
KethelSpaland mag dan geen vrouwenelftal meer hebben, de meiden van JO13 komen eraan en vieren na 7-0 winst op Charlois het kampioenschap. (foto: PR) (Foto: )

Alleen Hermes DVS houdt stand: Klad in damesvoetbal?

Algemeen

Damesvoetbal heet populair te zijn. Maar in Schiedam zit de klad er een beetje in. Na KethelSpaland haalde onlangs ook HBSS het vrouwenelftal uit de competitie. Alleen Hermes DVS weet zich te handhaven.

Ook in de meidensector loopt het in Schiedam niet storm. KethelSpaland en Excelsior’20 hebben twee teams, Hermes DVS één. Baas boven baas is PPSC, dat verdeeld over alle leeftijdsklassen, dertien teams heeft. “Dat is te danken aan de mensen, die daarvoor destijds de basis legden en er daarna veel energie en zorg in staken om er een bloeiende afdeling van te maken” , schetst voorzitter Rick Bronwasser. Het levert, met een O19-elftal in de top van de PPSC’s pyramide, zicht op op een vrouwenelftal. “Ze gaan nu eerst nog een jaar als O20 verder, Ik hoop dat het gaat lukken om de groep bij elkaar te houden en daarna als dameselftal verder te gaan.”

Dat lukte KethelSpaland en HBSS aanvankelijk ook, maar ze moesten dit voorjaar de handdoek gooien. “Het was al een smalle groep”, weet KS-bestuurslid Ronald Scholte. “Als daar dan door blessures, door effecten van corona of het wegvallen van de animo een tekort ontstaat, moet je, hoe jammer het ook is, afhaken.” Dat gebeurde ook in Harga bij HBSS. Daar geven ze de hoop op een doorstart evenwel niet op. “Desnoods als 7-tegen-7”, reageert voorzitter Patrick Oudhuis, eraan toevoegend ooit de vorming van een FC Hargapark geopperd te hebben. Het kwam er niet van, “Toch denk ik, dat een krachtenbundeling bij het vrouwenvoetbal geen slecht idee zou zijn.”

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.