Theater en schrijvers bij bibliotheek

Algemeen
Tijdens de Schrijversmarkt kun je voordragen uit eigen werk.
Tijdens de Schrijversmarkt kun je voordragen uit eigen werk. (Foto: (Bibliotheek Schiedam))

De komende tijd zijn er twee grote activiteiten bij de Bibliotheek Schiedam om naar uit te kijken.

Theaterstuk op 4 mei

Aansluitend op de (Nationale) Herdenking op 4 mei voert acteur Yorick Zwart in de Korenbeurs het theaterstuk Montyn op. De voorstelling gaat over keuzes maken in het leven, over kiezen tussen passiviteit of activiteit, over het kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed, wat is kwaad?

De roman ‘Montyn’ van Dirk Ayelt Kooiman wordt op het toneel gebracht door Yorick Zwart. Onder regie van Ludo Hoogmartens verbeeldt hij het leven en werken van Jan Montyn. De voorstelling gaat over keuzes maken in het leven, over kiezen tussen passiviteit of activiteit, over het kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed, maar wat is kwaad? Het gaat over wanneer doden mag en wanneer niet. Welke vlag is de goede om achter te lopen? En hoe zat het met de mens onder de Duitse helm? Deze en andere vragen worden indringend voor het voetlicht gebracht.

De voorstelling Montyn is op 4 mei vanaf 21.15 uur te zien in Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. Vanaf 20.30 uur staat de koffie klaar. De toegang is gratis.

Schrijversmarkt

Er zijn veel schrijvers actief in Schiedam, dat blijkt keer op keer. Het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren op zaterdag 4 juni van 12.00 tot 17.00 uur in de Korenbeurs de eerste Schrijversmarkt. Op deze markt kunnen Schiedamse schrijvers hun werk onder de aandacht brengen en verkopen.

Tijdens de markt is er gelegenheid voor te dragen uit eigen werk en zodoende met een kort optreden reclame te maken voor je boek of verhaal. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden met een e-mail naar literairgezelschap@gmail.com.

Het maakt niet uit wat iemand schrijft: fictie of non-fictie, romans, verhalen of gedichten. Ook de leeftijd van de beoogde lezer maakt niet uit: kinderen of volwassenen, evenmin als het genre: van streekroman en thriller tot science fiction of fantasy. Ook is het niet van belang of werk in eigen beheer of bij een uitgeverij is gepubliceerd.