Ventura: geen titel, wel jubileumfeest

Algemeen
Voorzitter Bernard Dries is trots op zijn Ventura  en vertelt met verve over de jubileumdag. (foto: UW/gsv)
Voorzitter Bernard Dries is trots op zijn Ventura en vertelt met verve over de jubileumdag. (foto: UW/gsv)

Niet de mannen van Ventura, maar die van tegenstander Atomium’61 vierden zaterdag in sporthal WA een kampioensfeestje. Het team van trainer Jules van der Donk had zelf het zicht op de titel verspeeld door doordeweeks dik te verliezen van Quintes/VVW, maar legden twee dagen later de Rotterdamse titelkandidaat het vuur na aan de schenen. 

Pas in wat werkelijk de laatste seconde van de voorgaande zinderende twee helften was, zetten de bezoekers 24-23 om in een gelijkspel. “Waarom speelde Ventura de luttele seconden, die restten niet vol met een langere aanval”, was de vanzelfsprekende vraag die op de volle tribune leefde. Dat moet ook bij Van der Donk gespeeld hebben. Kampioen kon zijn zevental door dat verlies in Wervershoof toch niet meer worden, wel kon het de routiniers van Atomium’61 moeilijk maken en dat deed het. “We gingen na de promotie naar de tweede divisie aanvankelijk alleen voor handhaven. Dat werd dus een plek bij de besten”, constateert de coach. “Dan moet je tevreden zijn en dat ben ik.”

Donderdag 26 mei viert Ventura op sportpark WA met een tot jubileumdag opgepimpt Familie-toernooi het 75-jarig bestaan. “Met dezelfde sfeer en zeker ook gezelligheid, zoals er vanavond massaal op de tribune was bij de wedstrijd van de heren”, schetst voorzitter Bernard Dries. Met bijna dertig teams (”met nogal wat deelnemers, die eigenlijk nooit handballen, maar voor de leut meedoen”) en later een feestavond, waarvoor zich inmiddels al zo’n vierhonderd mensen gemeld hebben.” Dries ziet het mede als een opsteker voor de binding binnen de club. “Dat is toch geweldig. Daar geniet ik van en ben ik trots op.”