Schiedamse Molendag was gezellig en zonovergoten

Algemeen
Ook kinderen waren in klederdracht op de Molendag aanwezig en deden enthousiast mee aan verschillende activiteiten.
Ook kinderen waren in klederdracht op de Molendag aanwezig en deden enthousiast mee aan verschillende activiteiten. (Foto: Paul Meuldijk)

Een heerlijk zonnetje was de kers op de taart tijdens de Molendag in het centrum van Schiedam zaterdag. Er was veel te zien en te beleven.

Behalve de heropening van het Stedelijk Museum konden bezoekers genieten van een historische sfeer en gezelligheid in, om en op de molens en de Vismarkt in het centrum. De molens konden gratis worden bezocht er werden pannenkoeken gebakken. Oude ambachten herleefden en het publiek werd getrakteerd op demonstraties, straattoneel en figuranten in klederdracht. Voor kinderen waren er verschillende activiteiten en ook aan de inwendige mens werd gedacht. Denk aan ter plekke gerookte paling. De zeemansliederen van Shantykoor Stuurloos maakte het plaatje compleet. Echt een Schiedams feest waar vele bezoekers zichtbaar van genoten. De Molendag 2022 is georganiseerd door stichting De Schiedamse Molens en Stichting Triple C (Care, Cure & Culture) en vele vrijwilligers. Voor een sfeerimpressie kijk ook even op het Youtubekanaal van JW TV.