Natuurspeeltuin: fantastische plek!

Algemeen
Wethouder Antoinette Laan wordt bij de opening geflankeerd door initiatiefneemsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot.
Wethouder Antoinette Laan wordt bij de opening geflankeerd door initiatiefneemsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot. (Foto: Bob van der Vlist)

Een aap en een olifant staan nog bij de ingang. Ze herinneren aan de kinderboerderij. Nog voordat je het hek open doet, zie je zo’n dertig kinderen spelen. De plek heeft een sympathieke uitstraling.

Door Kor Kegel

Natuurspeeltuin De Gorzen is ingericht met voornamelijk houten speelobjecten, soms steunend op baksteen. Er zijn verschillende zandbakken. Er zijn klimtoestellen. De schommel staat geen moment stil. Er loopt een greppel met een bruggetje eroverheen. Dat kan een prachtige modderpoel worden, waar je varkentje kunt spelen. Trek je kinderen geen zondagse kleren aan, als je naar de natuurspeeltuin gaat.

Een week geleden werd de natuurspeeltuin aan de Jachthavenlaan feestelijk geopend door wethouder Antoinette Laan en de twee initiatiefneemsters, Anja van Bekhoven en Corina Versloot. Ze onthulden het naambord. Daarna konden de aanwezigen zien dat Bureau RIS uit Gouda een fantastische speelplek ontworpen heeft. RIS staat voor Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur. Multi-tuin en Landschap uit Driebruggen was de aannemer die het plan perfect uitvoerde.

Natuurspeeltuin De Gorzen is er voor kinderen van alle leeftijden en kinderen met een beperking. Op de zwerfkeien en boomstammen kunnen ouders en verzorgers op hun gemakje kijken hoe het kroost zich overgeeft aan avonturen.

De ligging vlak naast de Maastuin is ideaal. Dit moestuincomplex op de Maasboulevard is een paradijselijke plek, dankzij wijkbewoner en hovenier Holger Breek. Een zeer dier-, plant- en mensvriendelijk oord. Als de kinderen ernaast moegespeeld zijn, kunnen ze hier in een vriendelijke leerzame Maastuin weer energie opdoen.