Wethouder Antoinette Laan wordt bij de opening geflankeerd door initiatiefneemsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot.
Wethouder Antoinette Laan wordt bij de opening geflankeerd door initiatiefneemsters Anja van Bekhoven en Corina Versloot. (Foto: Bob van der Vlist)

Natuurspeeltuin: fantastische plek!

Algemeen

Een aap en een olifant staan nog bij de ingang. Ze herinneren aan de kinderboerderij. Nog voordat je het hek open doet, zie je zo’n dertig kinderen spelen. De plek heeft een sympathieke uitstraling.

Door Kor Kegel

Natuurspeeltuin De Gorzen is ingericht met voornamelijk houten speelobjecten, soms steunend op baksteen. Er zijn verschillende zandbakken. Er zijn klimtoestellen. De schommel staat geen moment stil. Er loopt een greppel met een bruggetje eroverheen. Dat kan een prachtige modderpoel worden, waar je varkentje kunt spelen. Trek je kinderen geen zondagse kleren aan, als je naar de natuurspeeltuin gaat.

Een week geleden werd de natuurspeeltuin aan de Jachthavenlaan feestelijk geopend door wethouder Antoinette Laan en de twee initiatiefneemsters, Anja van Bekhoven en Corina Versloot. Ze onthulden het naambord. Daarna konden de aanwezigen zien dat Bureau RIS uit Gouda een fantastische speelplek ontworpen heeft. RIS staat voor Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur. Multi-tuin en Landschap uit Driebruggen was de aannemer die het plan perfect uitvoerde.

Natuurspeeltuin De Gorzen is er voor kinderen van alle leeftijden en kinderen met een beperking. Op de zwerfkeien en boomstammen kunnen ouders en verzorgers op hun gemakje kijken hoe het kroost zich overgeeft aan avonturen.

De ligging vlak naast de Maastuin is ideaal. Dit moestuincomplex op de Maasboulevard is een paradijselijke plek, dankzij wijkbewoner en hovenier Holger Breek. Een zeer dier-, plant- en mensvriendelijk oord. Als de kinderen ernaast moegespeeld zijn, kunnen ze hier in een vriendelijke leerzame Maastuin weer energie opdoen.

Afbeelding
Varend Corso 2022 in startblokken voor vier dagen lang spektakel op het water Uit 23 jun, 09:00
Afbeelding
Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress Algemeen 23 jun, 07:34
Afbeelding
Veel huisartsen sluiten praktijk op 1 juli Algemeen 22 jun, 15:55
Afbeelding
Schiedam gaat als enige stad in Nederland voor de Global Goals for Cities Algemeen 22 jun, 14:23
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 22 jun, 13:13
Afbeelding
Drie oppositiepartijen verbijsterd: college slaat geld af voor minima Algemeen 22 jun, 12:34
Afbeelding
CDA en Alles voor Schiedam zijn erbij Algemeen 22 jun, 10:33
Afbeelding
Feest voor 60-jaar-gehuwden in Foyer van theater Algemeen 22 jun, 08:14
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Feest voor de 60-jarige huwelijken Algemeen 21 jun, 16:23
Afbeelding
Wajang Foxtrot in Jenevermuseum Algemeen 21 jun, 16:08
Afbeelding
Natuurcentrum Harre Wegh heeft nu ook een openluchtlokaal Algemeen 21 jun, 15:15
Afbeelding
Fotoserie van O13 en O15 toernooi vv Kethel Spaland Algemeen 21 jun, 14:09
Afbeelding
Terugblik: O8, O9 en O11 toernooi vv Kethel Spaland Algemeen 21 jun, 13:56
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.