Agenda voor Schiedam

Algemeen
Open huis Plantagekerk Schiedam
Open huis Plantagekerk Schiedam (Foto: Plantagekerk Schiedam)

vrijdag 10 juni

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

zaterdag 11 juni

Open huis Plantagekerk Schiedam

Op zaterdag 14 mei is de maandelijkse “Deuren Open” in de Plantagekerk. De kerk is elke tweede zaterdag van de maand vrij te bezichtigen tussen 14.00 en 16.00 uur. Van buitenaf is nauwelijks te zien dat er achter de deuren aan de Lange Nieuwstraat 61-63 een oude kerk schuilt. Loop eens binnen om in alle rust het kerkgebouw te bekijken, een praatje te maken en/of geniet van een gratis kopje koffie of thee. Het historische Rütter-orgel wordt deze middag door gastorganist Gerrit Kruidenier bespeeld. Hartelijk welkom!

Zomer aan de Maas

Heb jij ook zo zin in de zomer? Op de Maasboulevard in Schiedam vieren we op 11 juni de zomer. Er is een kleedjesmarkt waar je gratis kan staan, maar dan moet je wel eerst aanmelden bij dingler@wotschiedam.nl Voor de kinderen zijn er gratis springkussens en popcorn. Tevens word er de hele dag vrolijke muziek gedraaid door DJ Pat-P.

zaterdag 18 juni

Burendag bij De Deur

Sinds maart 2022 zijn wij van Evangeliegemeente De Deur de nieuwe eigenaar van de voormalige Jan de Doper Visitatiekerk. En dus nieuw in de buurt. Door middel van deze gezellige burendag willen wij graag kennis met u maken. Iedereen is van harte welkom om op deze dag een kijkje te komen nemen. Graag vertellen wij u meer over onze gemeente en onze activiteiten. Een hapje en een drankje staan voor u klaar en voor de kinderen is er een springkussen. Kortom, er is genoeg te beleven. Wij zien er naar uit u te ontmoeten! Iedereen is van harte welkom op deze dag, de toegang is gratis. De burendag is van 13.30 tot 18.00 uur en vindt plaats aan de Monseigneur Nolenslaan 99 in Schiedam. Meer informatie op www.dedeurschiedam.nl.

Meld je agendapunt via: www.rodi.nl/schiedam/agenda/insturen