Voor veel mensen is het iets lager zetten van de verwarming niet meer genoeg.
Voor veel mensen is het iets lager zetten van de verwarming niet meer genoeg. (Foto: Pixabay)

Online hulp bij hoge energiekosten

Algemeen

De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Huishoudens voor wie dit problematisch wordt, weten vaak niet of en welke hulp er beschikbaar is. Om hierbij te helpen lanceerden Geldfit, SchuldenLabNL en energieleveranciers Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall vorige week een online platform. 

Via Geldfit.nl/energie krijgen mensen inzicht in de stappen die ze zelf kunnen zetten én in de beschikbare hulp van energieleveranciers en gemeenten.

Energiearmoede

Door de stijgende energieprijzen heeft inmiddels ruim een half miljoen huishoudens in Nederland te maken met energiearmoede. Daarnaast is er groeiend aantal huishoudens met een middeninkomen dat ook financiële problemen ervaart, sinds de stijging van de energieprijzen. Dit leidt tot een toenemend aantal klantvragen bij de energieleveranciers. Ook bellen meer mensen naar 0800-8115, het telefoonnummer van Geldfit. Dit was reden voor de initiatiefnemers om een online platform te ontwikkelen waar mensen snel en overzichtelijk informatie vinden hoe zij om kunnen gaan met de gestegen energieprijzen.

Frederieke Kokol (Geldfit) vertelt: ‘‘Twee derde van de mensen die de afgelopen maanden in contact kwamen met Geldfit hadden vragen over de hoge energieprijzen. Via geldfit.nl/energie kunnen we op een toegankelijke manier hun vragen beantwoorden en zien ze direct welke hulp in hun situatie beschikbaar is.”

Hulp

Het online platform helpt bezoekers grip te krijgen op de stijgende energiekosten. Zo kunnen inwoners van gemeente Schiedam in contact komen met een energiecoach in de buurt of een betalingsregeling treffen met de energieleverancier. Ook krijgen zij inzicht in de energietoeslag.

Het is daarnaast ook mogelijk via Geldfit om hulp te krijgen bij het op orde brengen van de financiën, van lokale vrijwilligers tot schuldhulpverlening in de gemeente.

Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Afbeelding
Gezocht: activiteiten voor tijdelijk plein naast glasfabriek Algemeen 9 aug, 15:56
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:30
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:14
Afbeelding
Excelsior haalt het net niet Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 12:34
Afbeelding
SVV maakt herstart in de kelderklasse Algemeen 8 aug, 10:31
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.