Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen
DSM voegde Casper van Uden toe aan het profteam. (Foto: Team DSM)
DSM voegde Casper van Uden toe aan het profteam. (Foto: Team DSM) (Foto: )

Pieter Seelaar niet langer international

Het Nederlands cricketelftal moet op zoek naar een nieuwe captain nu Pieter Seelaar (35) heeft aangekondigd, dat hij niet langer beschikbaar is.. De Schiedammer, die twintig jaar bij Hermes DVS speelde en in 2014 de overstap naar VOC maakte, kampt met rugklachten. “Dat is dusdanig verergerd, dat ik het fysiek niet meer kan opbrengen om alles te geven”, zegt hij op de site van de KNCB. Hij blijft wel actief bij VOC.

Judokas’s Ped’s Sports naar het NK

Dankzij hun goede prestaties op het Zuid-Hollands kampioenschap hebben twee judoka’s van het Schiedamse Ped’s Sports Centre zich geplaatst voor het NK. Milan van der Schee werd tweede in de categorie +90kg en Tim Kruize derde bij -90kg. Het NK is op zaterdag 2 juli in Den Haag.

AGENDA

VOETBAL – zat: VFC/za-Zwaluwen (finale Vlaardings kampioenschap 17.00 VFC Sportpark).

CRICKET (T20): zat VCC-Excelsior’20, Kampong-Excelsior’20. VOC-Hermes DVS, HBS-Hermes DVS.

HONKBAL: zon WSB-Schiedam, Vlaardingen Zwaluwenlaan 14.30 Holy-UVV2.

SOFTBAL: woens Bijdorp 19.30 Schiedam-Stags(d); vrij Zwaluwenlaan 19.30 Holy-Red Lions(h).

TENNIS: t/m zondag Van Vliet Open.

Van Uden bij DSM-profs

Casper van Uden (20) maakt de overstap van de opleidingsploeg van Team DSM naar het WorldTeam van deze Nederlandse formatie. Hij sprinte dit jaar naar overwinningen in de rondes van Normandië en Bretagne. Voor het profteam reed hij begin april naar een vierde plaats in de 2022-editie van de Scheldeprijs. DSM legde hem voor vier jaar vast.

Regen stopt cricket

Door regen konden Hermes DVS en Bloemendaal zaterdag hun T20-treffen niet afmaken. De Schiedammers waren gestart met 107/7. De bezoekers kwamen, totdat de regen spelbreker werd, tot 41/3. Dat was niet genoeg om op DLS te winnen, Eerder op de dag verloor Hermes van HBS: 58 allout-60/3.