Tennis is helemaal terug op de kaart

Algemeen
Het is finaledag op Tennispark Van Vliet. Met opperste concentratie bij de spelers, die in de eindstrijd voor de ultieme winst gaan. (Foto: UWM)
Het is finaledag op Tennispark Van Vliet. Met opperste concentratie bij de spelers, die in de eindstrijd voor de ultieme winst gaan. (Foto: UWM)

Alsof er helemaal geen corona-interval geweest is. Zo oogde Tennispark Van Vliet zondag op de finaledag van het open toernooi. In de ochtend zorgde een plensbui nog wel voor wat ongemak. Op de overige uren was het ‘business-as-usual’: sport gekoppeld aan gezelligheid.

“Want”, bevestigt Miranda van Vliet nog maar weer eens, “dit is het meest knusse tennispark van Schiedam en wijde omgeving.” De trots spat er van af. Niet ten onrechte. Zeker ook, omdat het de corona-stilte heeft overleefd. Zelfs zonder veel steun van de pandemie-fondsen. “Dat wilden we niet.” Om het financieel te redden werden, met voor de tennispark-eigenaars, branchvreemde activiteiten, de handen uit de mouwen gestoken. Deze krant berichtte daar al eerder over. Tennis heeft, omdat het geen contactsport is en buiten gespeeld wordt, nauwelijks lockdowns gekend, “Alleen moesten we de kantine gesloten houden. Dat ging dan weer wel ten koste van de inkomsten.” Aan de Prins Bernhardlaan leeft de animo voor tennis op: “Het aantal leden is snel gegroeid.”.  

Het Van Vliet Open heeft niet de ambitie om leidend te zijn en ontbreken de hoogste sterkste-klassen. “Wij moeten het hebben van de lagere klassen. Vandaar ook, dat we de categorie 8 en 9 hebben toegevoegd. Beginners, maar dikwijls is dat net zo leuk als een wedstrijd tussen klasse 2-spelers.” 

De winnaars:

Oscar van Dijk (HE5), Stan Hoogma (HE6), Richard van der Knaap/Marnix Dolfsma (HD6), Wim en Esmeralde Put (GD6), Mirjam van Deursen (DE7), Frank de Bruin (HE8), Dave van der Burgt/Tom de Wolff (HD7), Aurora Horstink (DE8), Peter de Bruin (HE8), Eliana Rocha/Aga Wichrowski (DD8), Pavol Rydl/Aga Wichrowski (GD8). Jelle Uytterwaal/Jeroen van der Weerd (HD8), Jennifer Koster (DE9).