Het is finaledag op Tennispark Van Vliet. Met opperste concentratie bij de spelers, die in de eindstrijd voor de ultieme winst gaan. (Foto: UWM)
Het is finaledag op Tennispark Van Vliet. Met opperste concentratie bij de spelers, die in de eindstrijd voor de ultieme winst gaan. (Foto: UWM)

Tennis is helemaal terug op de kaart

Algemeen

Alsof er helemaal geen corona-interval geweest is. Zo oogde Tennispark Van Vliet zondag op de finaledag van het open toernooi. In de ochtend zorgde een plensbui nog wel voor wat ongemak. Op de overige uren was het ‘business-as-usual’: sport gekoppeld aan gezelligheid.

“Want”, bevestigt Miranda van Vliet nog maar weer eens, “dit is het meest knusse tennispark van Schiedam en wijde omgeving.” De trots spat er van af. Niet ten onrechte. Zeker ook, omdat het de corona-stilte heeft overleefd. Zelfs zonder veel steun van de pandemie-fondsen. “Dat wilden we niet.” Om het financieel te redden werden, met voor de tennispark-eigenaars, branchvreemde activiteiten, de handen uit de mouwen gestoken. Deze krant berichtte daar al eerder over. Tennis heeft, omdat het geen contactsport is en buiten gespeeld wordt, nauwelijks lockdowns gekend, “Alleen moesten we de kantine gesloten houden. Dat ging dan weer wel ten koste van de inkomsten.” Aan de Prins Bernhardlaan leeft de animo voor tennis op: “Het aantal leden is snel gegroeid.”.  

Het Van Vliet Open heeft niet de ambitie om leidend te zijn en ontbreken de hoogste sterkste-klassen. “Wij moeten het hebben van de lagere klassen. Vandaar ook, dat we de categorie 8 en 9 hebben toegevoegd. Beginners, maar dikwijls is dat net zo leuk als een wedstrijd tussen klasse 2-spelers.” 

De winnaars:

Oscar van Dijk (HE5), Stan Hoogma (HE6), Richard van der Knaap/Marnix Dolfsma (HD6), Wim en Esmeralde Put (GD6), Mirjam van Deursen (DE7), Frank de Bruin (HE8), Dave van der Burgt/Tom de Wolff (HD7), Aurora Horstink (DE8), Peter de Bruin (HE8), Eliana Rocha/Aga Wichrowski (DD8), Pavol Rydl/Aga Wichrowski (GD8). Jelle Uytterwaal/Jeroen van der Weerd (HD8), Jennifer Koster (DE9).

Afbeelding
Ingezonden brief: Subsidiestop ouderenbeleid Algemeen 4 aug, 08:12
Afbeelding
Filmpje van het Pleinfeest in de Gorzen Algemeen 3 aug, 16:45
Afbeelding
Gro-up buurtwerk en YETS Foundation samen aan de slag voor Schiedams jongerenwerk Algemeen 3 aug, 14:23
Afbeelding
Maanden geduld voor een mooiere Slimme Watering, die ook veiliger zal zijn Algemeen 3 aug, 12:34
Afbeelding
Dubbel feest bij 101-jarige meneer Butter Algemeen 3 aug, 08:06
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wandelende nieren Algemeen 2 aug, 15:45
Afbeelding
Rijnmondband vijfde op Wereld Muziek Concours! Algemeen 2 aug, 15:37
Afbeelding
Wel T20-finale, geen winst Algemeen 2 aug, 14:23
Afbeelding
Briljanten echtpaar Vlugman-Bierhoff Algemeen 2 aug, 14:06
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 2 aug, 13:36
Afbeelding
‘Relatie met spelers is zó belangrijk’ Algemeen 1 aug, 12:34
Afbeelding
Frans Schaap terug op trainingsveld Algemeen 1 aug, 09:05
Afbeelding
Video: Belooft een leuk pleinfeest te worden Algemeen 29 jul, 11:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.