Vrijwilligers aan het werk in de Vlietlanden.
Vrijwilligers aan het werk in de Vlietlanden. (Foto: Martin van Lokven)

Boswachter zoekt vrijwillige rechterhand in natuurgebieden

Algemeen

Natuurmonumenten is voor de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen opzoek naar iemand die het leuk vindt om in de natuur te werken en graag de handen uit de mouwen steekt. Kandidaten moeten een kei zijn in het organiseren, regelen, enthousiasmeren en aansturen van vrijwilligers.

De boswachters van Natuurmonumenten zijn op zoek naar iemand die samen met de vrijwilligers komt helpen in de natuurgebieden en de coördinatie van deze groep enthousiaste vrijwilligersgroep verzorgt. Het gaat om de Ackerdijkse Plassen (tussen Rotterdam en Delft) en de Vlietlanden (bij Maasland en Vlaardingen).

Anneloes Vennik, vrijwilligerscoördinator bij Natuurmonumenten, vertelt: “Wat de functie inhoudt? Naast dat je lekker in de natuur de handen uit de mouwen steekt, bereid je met de boswachter de werkdag voor aan de hand van een (jaar)planning. Op de werkdag coördineer je de werkzaamheden. Na de werkdag schrijf je een kort verslag, zodat de boswachter en de andere vrijwillige groepscoördinatoren weten of de geplande werkzaamheden zijn gelukt. We zoeken dus echt een aanspreekpunt voor de groep en vrijwillige rechterhand van onze boswachters!”

‘Werken op mooiste plekken rondom Rotterdam en Midden-Delfland

Werkzaamheden

De werkzaamheden van de vrijwilligersgroepen bestaan - afhankelijk van het seizoen - uit het snoeien van bomen, wilgenknotten, maaien en hooien en het vrijhouden van het moeras van bomen. Jaarrond voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit zoals het plaatsen en repareren van hekwerken, onderhoud/reparatie van recreatieve voorzieningen zoals banken, infopanelen en meer.
Interesse? Neem contact op met boswachter Anneloes Vennik door een e-mail te sturen naar het e-mailadres: a.vennik@natuurmonumenten.nl. Natuurmonumenten zet zich actief in voor de bescherming van schaarse groene ruimte rondom grote steden zoals Rotterdam. Aan de noordrand van Rotterdam liggen verschillende polders die beheerd worden door boswachters, boeren en vrijwilligers. Natuurmonumenten zoekt vrijwillige groepscoördinatoren voor:

De Vlietlanden

“Het andere gebied waar we een vrijwillige groepscoördinator voor zoeken, is de Vlietlanden. De Vlietlanden in Midden-Delfland ligt bij Maasland en Vlaardingen en is een veengebied met echte ouderwetse Nederlandse natuur. Dit natte land is nooit ingepolderd, wat bijna nergens voorkomt in Nederland. De bodem is daardoor niet ingeklonken en het gebied ligt hoger dan de omringende polders. Je vaart met de boot de Vlietlanden in. Daar vind je riet- en hooilandjes, met zeldzame planten en weidevogels.”

Ackerdijkse Plassen

“Rondom het beheerkantoor van de boswachters ligt een bijzonder vogelreservaat, de Ackerdijkse Plassen. Dit is voor het publiek alleen onder begeleiding toegankelijk. Een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoudt op woensdag en zaterdag samen met de boswachters dit bijzondere en diverse gebied bestaande uit uitgeveende plasjes, moeras met rietvelden, moerasbos, weidegebied en een erf met boomgaard. Om het werk goed en veilig te laten plaatsvinden, zoeken we een vrijwilliger die de coördinatie op zich willen nemen.”

Afbeelding
En dan is Radio Modern opeens echt verleden tijd! Algemeen 15 aug, 11:16
Afbeelding
Verueño: Dineren in een verlicht park omringd door oorstrelende livemuziek Algemeen 14 aug, 12:34
Afbeelding
Plofkraak bij Albert Heijn vestiging in Schiedam Algemeen 14 aug, 06:18
Afbeelding
Gezocht: Enthousiaste jongeren voor natuurklussen bij Babbersmolen Algemeen 13 aug, 12:34
Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.