Dwalen door de oude jeneverstad

Algemeen
Personeel van distilleerderij J.J. Meder op de binnenplaats van het bedrijf aan de Noordvest. Ca. 1910.
Personeel van distilleerderij J.J. Meder op de binnenplaats van het bedrijf aan de Noordvest. Ca. 1910. (Foto: Fotograaf onbekend. Beeldbank Gemeentearchief Schiedam, nr 37486 )

Dwalen door de oude jeneverstad met de Historische Vereniging Schiedam. Dat kan op zondag 4 september om 14.00 uur. Dan vertrekt de Zwart Nazarethwandeling vanaf de bibliotheek (Koopmansbeurs of Korenbeurs), Lange Haven 145 in Schiedam. 

Deze wandeling neemt de wandelaar mee naar de tijd van het rijke Schiedamse jeneververleden en speelt zich vooral af in en om de Brandersbuurt. Branderijen, distilleerderijen en alle aanverwante bedrijfstakken komen ter sprake.
De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers wordt er een nieuwe groep gemaakt. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling door: het formulier in te vullen op de site van de Historische Vereniging Schiedam: historischeverenigingschiedam.nl/ of een bericht te sturen naar wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl.

Aanmelding is niet verplicht maar wel fijn met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids. Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling €2,- en niet-leden €5,-.
De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en wordt bepaald in overleg. Stuur een berichtje naar Nico de Vries: vrie2023@planet.nl of bel naar 06 249 43927.