Excelsior’20 vreest derde klasse niet

Algemeen
De wedstrijd is bij 0-3 eigenlijk al lang gespeeld als de sluitpost van de bezoekers (blauw tenue) ophef maakt over een strafschop voor de thuisclub. Hij deelt een beuk uit en mag vertrekken. (Foto: UWM/gsv)
De wedstrijd is bij 0-3 eigenlijk al lang gespeeld als de sluitpost van de bezoekers (blauw tenue) ophef maakt over een strafschop voor de thuisclub. Hij deelt een beuk uit en mag vertrekken. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Als het aantal gecreëerde kansen zaterdag in de bekerwedstrijd van Excelsior’20 tegen Soccer Boys resultaat-bepalend was geweest, hadden de Schiedammers met grote cijfers gewonnen. De waterval aan mogelijkheden leverde echter niks op. Wel verlies: 0-3.

door GERARD S. VERVER

Maar geen zwart-wit geklede man overboord. Het was ‘slechts’ een bekerduel. “Bovendien hebben we tot aan vandaag alleen op kunstgras getraind en gespeeld”, maakt trainer Jaco Verhoev duidelijk. “Dan is het even wennen om weer op echt gras te voetballen.. Ballen stuiten daarop toch anders dan op kunstgras.” Dat vreemde gestuiter buitten de bezoekers binnen de eerste tien minuten uit met twee treffers (”weggevertjes”, zoals Verhoev het noemt) doeltreffend uit. Tussen de regels door laat hij doorschemeren niet blij te zijn met een voorbereiding op plastic sprieten. Hij voert aan, dat zijn elf beter op kunstgras uit de voeten kan, “maar wij spelen thuis op Thurlede op natuurgras. Dan moet je ook de oefenwedstrijden op gras spelen en mag je verwachten dat de club dat ook beter faciliteert.”

Tegen het debuut in de derde klasse kijkt hij niet op. “Als wij hard blijven trainen en een collectief vormen, heb ik er alle vertrouwen in dat we het gaan redden. We gaan er niet voluit tegenaan of kijken de kat uit de boom. We analyseren de tegenstanders en bekijken het per wedstrijd.” Hij maakt zich hooguit zorgen over de aangescherpte degradatie met drie rechtstreekse degradanten en twee clubs in de nacompetitie. Dus gaat hij er voor om bij de beste negen te eindigen. “Dat is voor een promomovendus best wel een gewaagde uitspraak, toch”, merkt hij op. “Voor de club is het belangrijk, dat we erin blijven. En waarom zouden wij niet beter zijn als de andere dertien in onze afdeling?”