Scholenwandeling door Kethel

Algemeen
Zesde klas van de St. Martinusschool in Kethel Tuindorp, aan de Iepenlaan met schoolhoofd M. van Akkeren, ca. 1970. Fotograaf onbekend.
Zesde klas van de St. Martinusschool in Kethel Tuindorp, aan de Iepenlaan met schoolhoofd M. van Akkeren, ca. 1970. Fotograaf onbekend. (Foto: Beeldbank GAS nr. 27404)

Op zondag 18 september om 14.00 uur nemen de gidsen van de Historische Vereniging Schiedammers en ander volk graag op sleeptouw door Kethel voor de Scholenwandeling.

Het startpunt van de Scholenwandeling Kethel is bij ‘t Schepphuis, Noordeinde 10, ooit de eerste parochieschool van Kethel. Daarna wandelt de groep langs de drie lagere scholen uit het begin van de vorige eeuw. Daar horen natuurlijk verhalen bij. De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. De gidsen beperken zich tot de groepsgrootte tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers wordt een nieuwe groep samengesteld.

Aanmelding

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de wandeling door: het formulier in te vullen op de site van de Historische Vereniging Schiedam: https://historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/scholenwandeling-kethel/ of een bericht te sturen naar wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl. Aanmelding is niet verplicht maar wel fijn met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids.

Kosten

Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling € 2,- en niet-leden € 5,-.

Wandeling op maat

De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, wordt bepaald in overleg. Stuur een berichtje naar Nico de Vries: vrie2023@planet.nl of bel naar 06 249 43927.