Sport in het kort

Algemeen
Marco van Zanten (Foto: PR)
Marco van Zanten (Foto: PR)

Conditie DWS-handballers getest

Bij handbalvereniging DWS weet de teamleiding van HS, DS, DA en DB hoe de mensschappen er fysiek en condioneel voor staan. Daarvoor kreeg het de hulp van de fysiotherapeuten van Paramedisch Centrum Hoogvliet, die met een reeks van oefeningen de schot-, sprongkracht en lenigheid testten.

Excelsior’20 in 2025 energie-neutraal

De leden van Excelsior’20 hebben het hoofdbestuur toestemming gegeven om te onderzoeken op welke manier het de accommodatie kan verduurzamen. Doel is om, als het financieel haalbaar is, in 2025 energie-neutraal te zijn. Volgens voetbalvoorzitter George Leuver wil de club van het gas af met een warmtepomp als alternatief. Ook wordt gedacht aan zonnepanelen, LED-verlichting voor de velden en infraroodpanelen voor het verwarmen van de ruimtes.

Van Zanten assistent bij KethelSpaland

Marco van Zanten (37) gaat bij KethelSpaland de tot dusverre lege plaats van assistent-trainer invullen. Hij voetbalde bij ’s-Gravenzande, Westlandia en Hoekse Boys (nu HVC’10) en was assistent bij de Haagse vierdeklasser PGS/Vogel. Eerder trainde hij jeugd bij ’s-Gravenzande (O15), HVV (O15 en O19) en VFC (O17).

Vier clubs verder in bekertoernooi

Hermes DVS, HBSS/za, KethelSpaland en PPSC hebben zich vanuit de poulefase geplaatst voor de eerste (knockout) ronde van het toernooi om de districtsbeker.

Landskampioen wint

Van Stigt Stans is de damcompetitie gestart  met 13-7 winst op Fryslan. Slump, Hageman, Clerc, Heusden en  Luteyn wonnen hun partij.

Nexus in de min

Nexus heeft de goede start van de korfbalcompetitie niet voortgezet. Het verloor, mede door een laag schotpercentage, met 15-7 van Korbis..

Hermes DVS huldigt twee Lansbergens

Omdat ze 25 jaar lid waren huldigde Hermes DVS na de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen SVV Marius en Vincent Lansbergen. Ze kregen de verenigingsspeld.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): OVV-HBSS/za, Rozenburg-Excelsior’20, KethelSpaland-Deltasport, Overmaas-PPSC, Steeds Hooger-Hermes DVS, SVV-Melissant.

Zon: HBSS-Viola (14.00).

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Schoonhoven 2.

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 14.45 Juventus-Rotterdam/Z 2(h).

HANDBAL: zat Groenoordhal 20.00 DWS-Rapiditas(h); zon Drechtsteden-DWS(d), WHC/DH-DWS(h), SOS/Kwieksport-Ventura(h), Velo-Ventura(d).

HOCKEY: zon Hudito-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Union(d).

HONKBAL: zon Quick-Schiedam.

KORFBAL: zat Thurlede 16.00 Nexus-Wion.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Tempo Team 3.