Afbeelding
(Foto: )

‘Schiedammers helpen Schiedammers’

Algemeen

Op donderdag 27 oktober hebben Laura Waalboer, initiatiefneemster en Maurice Haverkamp, voorzitter Centrummanagement, bij de Centrumondernemers die zich aangemeld hebben, de unieke ‘Schiedammers helpen Schiedammers’-cadeaubonnen langs gebracht. 

“In deze tijd van het jaar kunnen veel mensen een steuntje in de rug goed gebruiken. En dit plan zorgt voor een win-win-win-situatie.” Degene die deze cadeaubon aanschaft, steunt niet alleen zijn of haar favoriete ondernemer, maar ook een mede Schiedammer die het goed kan gebruiken. Je koopt een cadeaubon bij jouw favoriete winkel en de ondernemer zorgt ervoor dat deze bij Stichting Net Niet Genoeg terechtkomt. Deze stichting zorgt ervoor dat de bon bij een persoon uit hun bestand terechtkomt.

Steuntje in rug

Dit ‘samen delen’-idee komt van Laura Waalboer. Zij gunt iedere Schiedammer tijdens deze crisisperiode wel een steuntje in de rug. “Het is voor veel mensen een spannende tijd: gaan ze het allemaal redden met de steeds verder stijgende kosten? Zowel ondernemers als inwoners krijgen hiermee te maken.

Dat ene cadeautje voor de verjaardag van je dochter, of iets moois van Sint voor je zoon, is nu net niet haalbaar. Gelukkig is dit niet bij iedereen zo. Er zijn nog inwoners waarbij deze crisis geen invloed heeft op hun inkopen. Wat als we die twee groepen bij elkaar brengen?”, zegt Laura. “Je hoeft elkaar niet te kennen om iets voor elkaar te kunnen betekenen.” Hoe mooi is het idee dan, dat je met deze actie zowel de ondernemer als de mede-Schiedammer kan helpen?

Schiedammers helpen Schiedammers

Laura stapte met haar idee naar het Centrummanagement. Maurice, zowel ondernemer als voorzitter van de Ondernemersclub, was meteen gecharmeerd van het plan. “Een goed doel hoeft niet ver van je bed te zijn en ook de ondernemer vaart er wel bij. Op deze manier help je misschien wel je buurman op de hoek met een cadeau voor zijn kleinkind of een goed zittende broek. Hoe fijn is dat. Veel ondernemers reageerden meteen enthousiast. Mensen blij maken is namelijk een heel groot onderdeel van ons werk in de detailhandel en horeca”, volgens Maurice.

Poster op raam

De bonnen zijn verkrijgbaar. Iedere deelnemende ondernemer is herkenbaar aan de poster op het raam, die overigens net als het ontwerp en drukwerk ook door giften is verkregen. Deze ondernemers zijn ook te vinden op schiedammershelpenschiedammers.nl. Op deze site vind je ook alle informatie.

Het unieke van Laura’s plan is dat je als koper van deze bon de weg van jouw ‘donatie’ zelf in de hand hebt: jij kiest zelf welke ondernemer je wilt steunen en welk bedrag je daarvoor overhebt. Het bedrag van de bon komt voor 100% ten goede van de begunstigde, er blijft niks aan de strijkstok hangen.

De aangekochte bon wordt door deze ondernemer naar Stichting Net Niet Genoeg gebracht, die zorgt dat de bon bij een persoon terecht komt die er ook echt iets aan heeft. Degene die de bon ontvangt, kan dan zelf naar de betreffende winkel om de bon te verzilveren. “Kortom: perfecte win-win-win-situatie!”

Afbeelding
Code Oranje doet toch niet mee aan verkiezingen Zuid-Holland Politiek 4 feb, 18:07
Afbeelding
Deze 20 partijen doen mee aan Provinciale Statenverkiezingen Zuid-Holland Politiek 3 feb, 23:00
Afbeelding
Presentatie Vriendenfles in het museum Algemeen 3 feb, 10:10
Afbeelding
Diplomazwemmen bij het Startblok Algemeen 3 feb, 07:43
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Valentijnsbakactie Team LaMa Gaan Algemeen 2 feb, 15:29
Afbeelding
Etalageruit juwelier op klaarlichte dag ingegooid Passage Schiedam 112-nieuws 2 feb, 15:28
Afbeelding
Roparun Twente - Rotterdam telt 213 teams Algemeen 2 feb, 14:59
Afbeelding
Gondelvaarten waren opmaat tot meer watertoerisme én Offshore Valley Algemeen 2 feb, 12:34
Afbeelding
Nieuwe expositie in De Wissel: Fotocollages met kracht en spanning Algemeen 2 feb, 10:01
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 2 feb, 08:36
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:31
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: 'Waar blijft de tijd?' Algemeen 1 feb, 16:16