Terugblik Brandersfeesten 2022: verrassend vertrouwd

Cultuur
Rolling Stones Tributeband Exile trad op.
Rolling Stones Tributeband Exile trad op. (Foto: Paul Meuldijk)

Het zit erop, de straten worden leeg geveegd, de kermis afgebouwd en de muziek is uit. Het gewone leven vangt weer aan in de binnenstad. Het is even afkicken voor het nieuwe bestuur, dat haar eerste Brandersfeesten erop heeft zitten. Wat een bijzonder weekend!

Remy Reurling, voorzitter, verzucht: “Ik ben vandaag als elke maandag gewoon weer naar mijn werk. Alsof er niets gebeurd is. Het voelt een beetje gek hoor, om alles zo achter te laten. Gelukkig hebben we een top productieteam in Fun-Key Events. Zij zorgen dat alles net zo goed wordt afgerond als het is georganiseerd. Wij zijn als bestuur  opdrachtgever en werken zelf voor en tijdens het evenement mee waar gaat. Om zo met elkaar de Brandersfeesten vorm te geven en in goede banen te leiden, is echt een supertoffe ervaring!”

Op rolletjes

De veiligheid waarover alle partijen zich zorgen maakten, is goed geborgd. “Hiervoor bedanken we Gemeente Schiedam, die het overkoepelende veiligheidsplan hebben opgesteld en gehandhaafd waar nodig.”

‘De sfeer in één woord: ontspannen’

De sfeer dit weekend was in een woord: ontspannen. Van mensen die een dansje waagden, tussen de regendruppels door, bij de opening met the Kik tot helemaal los gaan in het zonnetje bij de Grote kerk bij Muziek in de tuin. De feesten die de verschillende horeca hadden georganiseerd maakten deze editie extra bijzonder. Er was voor elke muzieksmaak wat wils en genoeg ruimte om ook eens iets nieuws te ontdekken. 

“We zijn trots op de ondernemers en de bezoekers. Na twee jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. Onze bezoekers hebben zich laten verrassen. Ze stonden open voor de nieuwe onderdelen. Bezochten musea die ze anders voorbij liepen, lieten zich verleiden tot andere hapjes en drankjes en stapten spontaan op een boot.” 

Samen Schiedam

De Andersomvaart en het Goed is Goudplein op de Vismarkt werden omarmd. De verrassende acts naast de vertrouwde markt en kermis zorgden voor precies dat waar de Brandersfeesten goed in is: het verbinden van bezoekers. “We danken al onze sponsoren en de vele vrijwilligers. Natuurlijk heeft alles dat nieuw is de tijd nodig. We zien dan ook nu al uit naar de volgende editie in 2023!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deftige dames op de Lange haven.
Kermis op de Brandersfeesten.
Afbeelding