Pianokwartet Corneille neemt publiek mee naar Wenen

Cultuur
Pianokwartet Corneille geeft op 22 maart een concert in de Westvest90-kerk.
Pianokwartet Corneille geeft op 22 maart een concert in de Westvest90-kerk. (Foto: PR)

Pianokwartet Corneille reist vrijdagavond 22 maart vanuit de Westvest90-kerk in Schiedam naar het Wenen van Mahler, Mozart en Brahms. Op het programma staan het Pianokwartet in a van Mahler, het Pianokwartet nr. 2 in Es van Mozart en het Pianokwartet nr. 1 in g van Brahms.

Mozart was op het hoogtepunt van zijn roem toen hij zijn tweede pianokwartet schreef en Brahms imponeerde vele Oostenrijkse muziekliefhebbers met zijn deels op zigeunermuziek geïnspireerde eerste pianokwartet. Mahler is vooral bekend geworden met zijn symfonieën. Hij componeerde slechts één pianokwartet en dit emotionele en diepgaande werk wordt gespeeld in Schiedam.

Net zo veelkleurig als de schilderijen van Corneille is de samenstelling van Pianokwartet Corneille. Met leden uit alle windstreken is het ensemble al even kleurrijk. Het kwartet bestaat uit celliste Ella van Poucke, violist Noé Inui, altviolist Daniel Palmizio en pianist Vassilis Varvaresos. Individueel wonnen zij prijzen op gerenommeerde internationale concoursen, traden zij overal ter wereld op in grote concertzalen en deelden zij het podium met coryfeeën als Leonidas Kavakos, Martha Argerich en Beatrice Rana. Muziektijdschrift De Nieuwe Muze noemde het kwartet ‘gracieus en hartverwarmend.’
Het concert begint om 20.15 uur. Tickets & Info: www.westvest90.nl.