Schiedamse schrijft ‘De spirituele strijder’

Cultuur
Karin Verwijs.
Karin Verwijs. (Foto: PR)

De Schiedamse auteur Karin Verwijs (1963) schreef een boek over het omgaan met spirituele ervaringen met de titel ‘De spirituele strijder, jouw helpen vanuit mijn eigen ervaringen’ dat afgelopen maand werd gepresenteerd.

Door René van der Klink

In onze hectische maatschappij is er steeds meer aandacht voor spiritualiteit, het werken aan de geest. Spiritualiteit is geen religie en ook niet perse verbonden met een religie. Spiritualiteit gaat over het ontwikkelen van opvattingen over het leven en verbinding met anderen. Hoewel spiritualiteit voor iedereen anders is zou je kunnen zeggen dat het een proces of een reis van zelf-ontdekking is, leren om te weten wie je bent en vooral wie je wilt zijn.

Het voorwoord van Karins boek werd geschreven door de bekende parapsycholoog Richard Krebber, bij wie Karin Verwijs ook een opleiding heeft gedaan. Door haar gesprekken met hem heeft zij besloten om dit verhaal te schrijven.

Ervaringen

Waarom wilde zij dit verhaal delen met de buitenwereld? “Ik heb een heftige periode van 32 jaar achter de rug en heb mijn spirituele ervaringen heel lang voor mijzelf gehouden. Ik durfde mijn spirituele ervaringen niet te delen omdat ik bang was voor de reacties. Uiteindelijk heb ik besloten om het wel te doen in de hoop daar ook mensen mee te helpen. Ik ben heel open in mijn verhaal dat eigenlijk een biografie is. Ik vertel over mijn paranormale ervaringen die ik ondervond. Als ik in contact kwam met mensen nam ik fysiek hun pijn en verdriet over wat het voor mij moeilijk maakte om onder de mensen te komen en een sociaal leven te hebben. Ook in mijn werk had ik last van mijn spirituele ervaringen wat het voor mij moeilijk maakte om om überhaupt te werken mede vanwege de vele slapeloze nachten. Ik weet het, het is moeilijk om te begrijpen voor buitenstaanders maar paranormale verschijnselen kunnen een persoon volledig overnemen. Het positieve is dat ik geleerd heb ermee om te gaan. Dat zijn ook de ervaringen die ik wil delen met mensen die hetzelfde meemaken, je kunt ermee leren leven. Ik ben er jaren mee aan het vechten geweest en moest dit verhaal schrijven en delen om mezelf maar vooral ook anderen hiermee te kunnen helpen. Ik ben er sterk door geworden en uiteindelijk de persoon die ik nu ben.”

Het boek ‘De Spirituele strijder, jou helpen vanuit mijn eigen ervaringen’ is te koop voor €20,50. ISBN: 9789464890785.

Afbeelding