RADAR award voor Schiedams LEF

Nieuws
Schiedams LEF wint RADAR Award. Carolien Kruijs en Sandy Kardolus namen de cheque in ontvangst.
Schiedams LEF wint RADAR Award. Carolien Kruijs en Sandy Kardolus namen de cheque in ontvangst. (Foto: PR)

Antidiscriminatiebureau RADAR bestaat 40 jaar en dit werd gevierd in Breda. Tijdens een feestelijk event werden er awards uitgereikt aan organisaties die zich inzetten voor een inclusieve toekomst.

Schiedams LEF kreeg een RADAR Inclusief Award voor het werk dat zij doen op het gebied van diversiteit en discriminatie. De jury vond dat het -door Schiedams LEF ontwikkelde- Geboortespel een goed middel is om zich te verplaatsen in een ander. Alle vormen van discriminatie, zoals onder meer afkomst, geslacht, gender, geaardheid, beperking, opleiding, religie en vermogen komen aan de orde bij het interactieve spel, dat tijdens een workshop kan worden gespeeld. RADAR stimuleert Schiedams LEF met deze award om het Geboortespel uit te rollen over heel Nederland en daarbuiten.

Yvel Blokland ontving een award als vertegenwoordiger van de documentaire De Blauwe Familie, waarin discriminatie en racisme binnen de Nederlandse politie aan de kaak wordt gesteld. De hoofdprijs was voor Dokters van de Wereld Nederland. Dit is een organisatie die kosteloos gezondheidszorg biedt aan mensen die daarvan worden uitgesloten, zoals dakloze mensen, vluchtelingen of mensen die de reguliere zorg niet kunnen betalen.

Schiedams LEF ziet de award als een aanmoediging om hun werkzaamheden op het gebied van diversiteit en discriminatie voort te zetten.