Media Ukkie Dagen bij de bieb

Nieuws
 Lees je liever voor uit een boek of gebruik je een tablet?
Lees je liever voor uit een boek of gebruik je een tablet? (Foto: Media Ukkie Dagen)

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op (kleine) kinderen, zelfs op baby’s. Binnen één klik bevinden ze zich in een andere wereld en horen of zien ze niets anders meer.

Voor ouders is het ieder dag weer een uitdaging: hoe vind je de balans tussen kijken, lezen, gamen, in beweging blijven en ook nog tijd vinden voor bijvoorbeeld tekenen en muziek maken? Tijdens de Media Ukkie Dagen (van 5 tot en met 12 april) deelt de Bibliotheek Schiedam tips, boeken en afwegingen met (groot)ouders en opvoeders.

Op de website van de Bibliotheek Schiedam vind je een speciale thema-pagina, die het thema van de Media Ukkie Dagen van dit jaar behandeld: Ontspannen met Media. Op zaterdag 6 april staat ons maandelijkse voorleesmoment (van 15.00 – 15.30 uur) helemaal in het teken van de Media Ukkie Dagen; dat geldt ook voor de voorleessessie op woensdag 10 april (van 09.30 – 10.00 uur) voor de allerkleinsten tot 3 jaar in de Korenbeurs.

Workshop ‘Digitale media voor peuters’

Op donderdag 11 april organiseren we een workshop voor de ouders, getiteld ‘Digitale media voor peuters’. Ouders en opvoeders hebben veel vragen over het mediagebruik van jonge kinderen en de rol van media in de opvoeding. Medewerkers van de bibliotheek verzamelen voor deze workshop tips en tools die je kunt inzetten voor de ukkies. Ook kun je als ouders/opvoeders met elkaar in gesprek gaan over de afwegingen die je dagelijks maakt. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen en kun je zelf ook diverse materialen uitproberen. De workshop vindt plaats in de Korenbeurs en start om 10.30 uur. Deelname is gratis, maar wel van tevoren aanmelden op de website www.debibliotheekschiedam.nl.