Conflict binnen Wilton Automobiel Club

Nieuws
Wilton Automobiel Club (WAC) moest onlangs de tank verwijderen uit de bodem van het terrein aan de Admiraal De Ruyterstraat.
Wilton Automobiel Club (WAC) moest onlangs de tank verwijderen uit de bodem van het terrein aan de Admiraal De Ruyterstraat. (Foto: Jan Willem de Boer)

De oud-voorzitter van de Wilton Automobiel Club (WAC) denkt op dit ogenblik nog niet aan het doen van aangifte wegens smaad en laster. Hij verwacht dat de nieuwe bestuursleden na grondiger onderzoek de juiste conclusies trekken.

Door Kor Kegel

“Ze zullen inzien dat er geen geld verdwenen is”, zegt John van Gestel. Ruim 22 jaar was hij voorzitter van de in 1968 opgerichte autoclub van de werknemers van Wilton-Fijenoord. In zijn bestuursperiode liepen de zaken op rolletjes, al werd het wel een financieel probleem dat het oorspronkelijke aantal leden van 1200 daalde tot 595.

Het werd moeilijker om het onderhoud van het terrein aan de Admiraal De Ruyterstraat en van de gebouwen, wasstraat en pompstation te betalen. Er kwam een groot probleem bij toen de wethouder voor grondbeleid, Anouschka Biekman, en de DCMR Milieudienst Rijnmond erop stonden om de brandstoftank uit te graven en te verwijderen. Niet dat de bodem was vervuild, want de tank was nog gaaf.

Maar omdat de leden inmiddels bij andere pompstations goedkoper konden tanken, had het ding geen functie meer.
De gemeente liet in een eerder stadium al weten dat de WAC een deel van het terrein moest inleveren, omdat het zuidelijke deel van het terrein zonder de verenigingsgebouwen in de grondexploitatie Wilhelminahaven-Zuid zit.

Het bestuur van de WAC is toen met de gemeente tot een verrekening gekomen. Op een hectische ledenvergadering kon John van Gestel dat aantonen. “Het zogenaamd verdwenen geld is naar de gemeente gegaan”, liet hij aan de hand van bankafschriften zien.
De nieuwe bestuursleden verbazen zich over de gang van zaken en stellen nader onderzoek in, ook naar de wijze van besluitvorming. Voor de leden blijft het ondertussen aantrekkelijk om bij de WAC aangesloten te blijven.

Het maakt een zeer goedkope autoverzekering mogelijk. Je kunt er aan je auto sleutelen, gebruikmakend van het gereedschap van de WAC; er is een professionele brug en er zijn smeerputten. En er zijn goede mogelijkheden om je auto te wassen.