Leerlingen Spieringshoek halen 3.750 euro op voor Bliep

Nieuws
Leerlingen Spieringshoek halen geld op voor Bliep.
Leerlingen Spieringshoek halen geld op voor Bliep. (Foto: PR)

Leerlingen van Spieringshoek zamelden 3.750 euro in voor Bliep. Ze haalden dit bedrag op tijdens de jaarlijkse vastenactie van de school.

Die wordt traditiegetrouw aan het einde van de Katholieke vastenperiode georganiseerd. Koekhappen, sponzen gooien naar leerkrachten, lekkere burgers eten… de jongeren organiseerden alles zelf. Dat leverde dus niet alleen een gezellige dag op, maar ook deze mooie donatie voor de kinderkameractie van het Schiedamse Fijn opgroeien platform Bliep.
Annejan Alberts van de Kleine Ambassade nam op donderdag 11 april namens Bliep de cheque in ontvangst. Hij vertelde de leerlingen wat zij met dit bedrag mogelijk maken. Samen met vrijwilligers knapt Bliep kinderkamers op bij gezinnen die daar zelf het geld niet voor hebben. Met het door Spieringshoek opgehaalde bedrag kunnen er spullen en klusmaterialen voor de kamers worden gekocht. Denk daarbij aan bedden, bureaus, kasten, een fijne stoel, fris beddengoed en verf om de muren een vrolijke kleur mee te kunnen geven. Op deze manier wil Bliep kinderen die in armoede opgroeien toch de fijne eigen plek bieden.