Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
HZP Schiedam kon 16 versleten klokken cervangen (Foto: PR)
HZP Schiedam kon 16 versleten klokken cervangen (Foto: PR) (Foto: )

Slotavond SV&HV Schiedam

Softbal- en honkbalvereniging Schiedam sluit het seizoen op zaterdag 12 november af in het clubgebouw op sportpark Bijdorp. Traditiegetrouw worden dan ook de Most Valuable Players (MVP’s) bekend gemaakt en gehuldigd.

Hockeytrainingen voor jongeren

Bij HC Schiedam zijn in de maand november weer (gratis) proeftrainingen voor jongeren van 6 tot en met 9 jaar. Dat begon op 4 november en wordt, telkens van 17.00 tot 18.00 uur, voortgezet op vrijdag 11, 18 en 25 november. Een stick wordt door de club beschikbaar gesteld. Mail voor meer informatie naar jongstejeugd@hcschiedam.nl (t.a.v. Liesbeth Schram/Proefleden Jongste Jeugd Commissie HCS).

Loting tweeede ronde VoetbalRijnmond-Cup

De loting voor de tweede ronde van het VoetbalRijnmond/Fidus-toernooi leverde voor Hermes DVS op 6 december een uitbeurt bij DVO’32 op. KethelSpaland werd vrijgeloot.

Nieuwe schaakklokken voor HZP/Schiedam

Dankzij een subsidie van sportkoepel NOC*NSF heeft schaakvereniging HZP/Schiedam zestien versleten schaakklokken kunnen vervangen door nieuwe exemplaren.

Scyedam verrast

Scyedam verraste zaterdag en won in Amsterdam met 2-5 van koploper Tempo Team 3. Zowel Thomas Baart als Edwin ten Hoope sloten twee partijen met winst af. Martijn van der Heide won eenmaal.

Verlies voor schakers Fianchetto

Het in de landelijke 4e klasse spelende achttal van schaakclub Fianchetto verloor in de derde speelronde met 5,5-2,5 van Promotie 2. Blankenstein en Smeekes wonnen en Van Baarle speelde remise.

Padeltoernooi bij Racketsport

Racketsport Schiedam organiseert vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november een open padeltoernooi voor spelers van ieder niveau. Meer informatie en een link voor het aanmelden is te vinden op Facebook: Racket Sport Schiedam.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): HBSS/za-DVO’32, Deltasport-Excelsior’20, Hermes DVS-Rotterdam United, Transvalia/ZW-PPSC, SVV-OFB.

Zon: HBSS/zo-Neerlandia’32 (14.00).

ZAALVOETBAL: maan HBSS-ZuidWest/DH (21.00).

BASKETBAL: zat sportzaal Oost 16.45 Juventus-Divine 2(h).

HANDBAL: zat EHC-DWS(d), US-Ventura(h), Groenoordhal 20.20 DWS-Ha/STU(h); zon Bevo-Ventura(d).

HOCKEY: zon IJssel-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Hudito(d).

KORFBAL: don Nexus-Luno (oefen).

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Vriendenschaar.