‘Voorin kan ik team aan goals helpen’

Sport

Er zijn seizoenen geweest waarin SVV soeverein het Gatenkaas-klassement, met de meest gepasseerde verdedigingen, aanvoerde. De nummer één zijn ze, overigens samen met Deltasport, nog steeds, maar niet soeverein. Sterker nog: met 24 tegentreffers hebben ze er slechts twee meer dan parkgenoot Hermes DVS.

Het doelsaldo kent trouwens aan de debetzijde een opvallend positieve ontwikkeling. Bleef de doelpuntenteller vorig seizoen na negen wedstrijden steken op 10, nu zijn het er 19 en mag vleugelspits Rennick Martino zich met vijf doelpunten SVV’s topscorer noemen. “Is dat leuk”, reageert de van oorsprong verdedigende middenvelder enthousiast.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 34 doelpunten

2. HBSS 28

3 en 4. DVO’32 en PPSC 27

------------------------------------------

Nu trainer Ramon Bronkhorst hem op tot linker aanvaller omgeturnd heeft voelt hij zich op die positie beter en uitstekend thuis. “Het heeft wat tijd gekost om iedereen op de juiste plek te zetten”, verklaart hij de vijf nederlagen waarmee de vijfdeklasser begon. “We hadden niet alleen een nieuwe trainer en ook wat nieuwe jongens. Dan loopt het niet meteen gesmeerd. Nu gaat het veel beter. We vullen elkaar uitstekend aan en is er een goede teamgeest.” Martino voelt zich bovendien thuis op de flank. “Dat is toch wel lekkerder, dan op het middenveld assists geven. Het is zeker al drie jaar geleden, dat ik in de aanval stond. Het voelt goed. Daar kan ik het team aan doelpunten helpen.” Dat deed hij zaterdag ook in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Delft; hij schoot tweemaal raak.