Sport in het kort Schiedam

Sport
Voorzitter Marcel de Kort zette Rina Könemann tijdens de ledenvergadering in het zonnetje. (Foto: PR)
Voorzitter Marcel de Kort zette Rina Könemann tijdens de ledenvergadering in het zonnetje. (Foto: PR) (Foto: )

Kop zaait verwarring

De kop ‘HBSS op zondag nu al verleden tijd’ zorgde vorige week voor nogal wat verwarring bij lezers, die vergaten de tekst eronder tot zich te nemen. Die ‘verleden tijd’ gold namelijk alleen voor de hoofdmacht. Met de vier andere zondag elftallen is, zoals bestuurslid Hen Bras duidelijk geciteerd werd “niets aan de hand en blijven actief.”

Prijzenregen voor SI-judoka’s

Sportinstituut Schiedam was met een grote delegatie present op het 9e Topjudotoernooi Almere. Destan Tekin, Sophie Kuipers, Devilin Boumans en Brandon Jansen bereikten ‘goud. Acht Schiedamse jongeren werden tweede en eveneens acht derde.

Nóg een Open P100 toernooi padel

Racket Sport Schiedam organiseert in januari opnieuw een P100 Open padel toernooi. De speeldata zijn 13, 14 en 15 januari. Op Facebook Racket Sport Schiedam staat een link naar het inschrijfformulier.

60 Jaar lid: DWS huldigt Rina Könemann

Tijdens de algemene ledenvergadering huldigde het bestuur van DWS tal van jubilarissen. Daarbij erelid Rina Könemann, die in 1962 lid werd en dit jaar de 60 jaar volmaakte. Ze was actief als speelster, trainster en maakte met haar in 2020 overleden echtgenoot Lau deel uit van het bestuur. Daarnaast was ze ook een mondig lid van de, inmiddels opgeheven, Schiedamse sportraad.

Schaatsen op kunstijs van Winterterras

Hoewel het kunstijs op het Stadserf dit jaar ontbreekt kunnen Schiedammers wel degelijk de schaatsen uit het vet halen. Zowel in Rotterdam als Vlaardingen ligt er een baan. In Vlaardingen is tot 7 januari Winterterras terug met 600 m2 kunstijs en een 50 meter lange skateway. Info over openingstijden staat op winterterras.nl 

Nexus na weer een zege lijstaanoerder

Nexus, dat de zaalcompetitie begon met een monsterzege op Korbatjo (14-24) zette de zegetocht zaterdag in de Margriethal voort met een 16-14 overwinning op ACKC, dat de zaalcompetitie eveneens met winst gestart was. Het achttal van trainer Mario Bernard .deelt nu in de 2e klasse H de hoogste positie met Movado. Zaterdag krijgen de Schiedamse korfballers DSO/K, dat eerder ruim van de medekoploper verloor, op bezoek.

AGENDA

VOETBAL - zat (14.30): HBSS-Victoria’04, Excelsior’20-VDL, Vierpolders-KethelSpaland, Hermes DVS-VOB, Rotterdam United-PPSC (15.00), DRL-SVV.

ZAALVOETBAL: maandag Futsal Rdam 2-HBSS.

BADMINTON: zon Swindregt 2-Smashing Fellows.

BASKETBAL: zat Voorne 2-Juventus(h).

HANDBAL: zat sporthsl WA 19.00 Ventura-Vlug&Lenig 2(d), 20.30 Ventura-HVOS(h), Groenoordhal 19.55 DWS-Ventura 2(d); zon Atomium’61-DWS(h).

KORFBAL: zat Margriethal 13.55 Nexus-DSO/K.