Ventura liet kampioen-in-spe zweten

Sport
Ventura maakte het kampioen-in-spe Quintus 3 moeilijk, maar moest de punten toch in Kwintsheul achterlaten. (Foto: UWM/gsv)
Ventura maakte het kampioen-in-spe Quintus 3 moeilijk, maar moest de punten toch in Kwintsheul achterlaten. (Foto: UWM/gsv)

“Alles is mogelijk”, reageerde Leopold Foussom, voordat hij zich bij zijn Ventura-meiden voegde voor de uitbeurt tegen Quintus 3. Hij haakte daarmee in op de opmerking, dat er tegen de kampioen-in-spe weinig te halen zou zijn. Hij kreeg, hoewel er niet gewonnen werd, een beetje gelijk: Ventura liet zich niet wegspelen.

DOOR GERARD S. VERVER

Foussom kwam vier jaar geleden naar sporthal Willem-Alexander en trof daar een hoog op de ladder van de tweede divisie acterend gezelschap aan. Met meiden, die van handbalwanten wisten. Onder zijn bewind heeft de volgende generatie het stokje overgenomen. Die verjongde ploeg heeft de kwaliteit, verzekert hij, om Ventura op het vertrouwde niveau te houden. 

Zover is het nog niet. Maar ze deden het de Westlandse vrouwen zondagmiddag niet cadeau en lieten zich niet afbluffen. Uiteindelijk bleef de winst (25-22) in Kwintsheul en waren de kampioensrozen voor de thuisploeg. In het Schiedamse kamp konden ze de zon wel in het water zien schijnen, maar leefde ook het gevoel, dat er meer te halen was geweest. “We hebben Quintus het vuur aan de schenen gelegd. Vergeet niet, dat het een team heeft met nogal wat voormalige eredivisie-speelsters en internationals. Toch staan we bij de rust met 8-10 voor. En als we later in de laatste minuten koelbloediger waren geweest, hadden we de koploper naar verlies gespeeld. Als het deze meiden nu al lukt om zo’n tegenstander pijn te doen, komt het goed met ze. Dan staan ze er volgend seizoen als een blok.” Dat moet dan wel gebeuren zonder Leopold Foussom. Hij heeft het bestuur gemeld, dat hij niet voor nog een vijfde seizoen verlengd. “Ik denk, dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben en de meiden aan een nieuwe trainer, die hen verder op sleeptouw neemt en naar nieuwe successen leidt. Ze kunnen het.”