‘Dit SVV heeft echt wel toekomst’

Sport
SVV's enige treffer tegen Pernis in de maak: Giomarly Marchena ontvangt de bal op de rand van de zestien en schuift 'm onberispelijk binnen. (Foto: UWM/gsv)
SVV's enige treffer tegen Pernis in de maak: Giomarly Marchena ontvangt de bal op de rand van de zestien en schuift 'm onberispelijk binnen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

SVV zag zaterdag het zicht op de tweede periode verdampen. Het verloor, na een op het oranje-drama in Parijs lijkende start, van Pernis, maar herrees na de pauze. Dat verloop kwam ook aardig overeen met de gang van zaken rond de club. Een dip zorgde voor krimp en zorgen over het voortbestaan. Een ververst bestuur bracht nieuw elan.        

DOOR GERARD S. VERVER

“Wil je iets drinken?, vraagt voorzitter Mario Krabbendam, die met zijn echtgenote bardienst heeft, gastvrij. “Daar kom ik niet voor, hoor. We moeten even praten”. Sinds november heeft hij met vier al even gedreven medebestuurders de touwtjes in handen en zal ongetwijfeld druk geweest met het redden van de al in 2004 tot de groep van 100-jarigen toegetreden vereniging. “Redden van de afgrond? Hoezo? Daar is nooit sprake van geweest. Oké, we zijn wat kleiner geworden. Hebben een hele jeugdafdeling zien vertrekken. Maar dat wil niet zeggen, dat we daardoor aan het zuurstof lagen. Geen sprake van. We wankelden niet. De club staat er financieel gezond voor en is sportief goed bezig”.

“De rust is terug”, merkt hij. “Iedereen gelooft er weer in. Mensen komen hier ook graag. Er gebeuren geen rare dingen en we doen geen rare uitspraken.” Eén zorg is er nog wel, maar daarmee wijkt SVV niet af van een grote hoeveelheid andere verenigingen: een tekort aan vrijwilligers. “Daar valt of staat het overeind houden van een club mee. Zonder mensen, die regelmatig de helpende hand bieden, wordt het een moeilijk verhaal.” Inmiddels ziet de clubleiding wel een groei aankomen. Zoals een extra seniorenteam en versterking voor het eerste. En dankzij de inbreng van voetbalschool The Rising Star van Andre Wasiman en Jurgen Sat. een meisjesteam, Onder-7 en Onder-23. “Geloof me, deze mooie club heeft toekomst”,