Excelsior’20 en Hermes DVS op scherp

Sport
Excelsior'20 ( boven) wil derdeklasser blijven en Hermes DVS wil zijn  periodetitel verzilveren (Foto's: UWM)
Excelsior'20 ( boven) wil derdeklasser blijven en Hermes DVS wil zijn periodetitel verzilveren (Foto's: UWM) (Foto: )

Het wordt een moeilijke keuze. Gaat de reis zaterdag naar Thurlede of wordt het Harga. Wordt het Excelsior’20-GHVV’13 of Hermes DVS-Stompwijk’92? Voor de één staat de derdeklasse-status op het spel, voor de ander promotie naar de derde klasse.

DOOR GERARD S. VERVER

Met voor Excelsior’20 de vraag of het de kater van het teleurstellende gelijke spel bij Rijnmond/H van zich afgeschud heeft? En of de Harga-mannen hun nacompetitie-angst na de vorig jaar opgelopen pijnlijke 0-9 nederlaag hebben overwonnen.

“We zijn er allemaal goed ziek van geweest”, kijkt Excelsiors Jaco Verhoev terug op de domper in Hoogvliet. “Iedereen beseft dat we het daar hebben laten liggen. Als we één van de vele kansen hadden verzilverd, hadden we afgelopen weekend lekker op het strand kunnen liggen. Nu hebben we zaterdagochtend getraind en het chagrijn van ons afgeschud. Dat heeft geholpen. De lach en het plezier is terug.” Later die zaterdag bekeek hij GHVV’13 en zag een gedreven tegenstander. Het boezemt geen angst in. “Angst is een slechte raadgever. We gaan uit van eigen kracht en als we dan een paar van de vele kansen, die er zeker komen, binnen schieten, een beetje geluk hebben en het achterin dicht houden, halen we de finale”. 

Hermes DVS-trainer Gokhan Cayir kon Stompwijk’92 niet zelf bezig zien. Sommige spelers wel. Hij weet, dat de lichtblauwe formatie erop gebrand is om nu wel de derdeklasse te bereiken en zich niet blind staart op het verleden. “We gaan ervoor”. En ja, daarvoor zijn doelpunten nodig. Dat legt een zware wissel op de voorwaartsen. “Omdat we de strategie wat omgegooid hebben en wat behoudender zijn gaan spelen, is het voorin zaak om minder kansen te morsen. Het legt een zware wissel op hun schouders. Dat kunnen ze aan.”