Liever op kunstgras dan hoofdveld

Sport
"We wachten op extra drainage. Daarvoor zijn de voorbereidingen enige tijd geleden getroffen, maar het is nog niet uitgevoerd " (Foto: RWM)
"We wachten op extra drainage. Daarvoor zijn de voorbereidingen enige tijd geleden getroffen, maar het is nog niet uitgevoerd " (Foto: RWM) (Foto: )

Nog steeds is er van alles mis op en met sportpark Willem-Alexander. Nu is ook het natuurgras van het hoofdveld een steen des aanstoots.

De eerste elftal van KethelSpaland mijdt het al enige tijd en kiest ervoor om, zoals dat in sportparkkringen heet, ‘tussen het gaas’ op kunstgras te spelen. Dat is trouwens niet voor het eerst. Ook vorig seizoen maakten ze enkele malen dat uitstapje. “Ik begrijp het wel”, reageert trainer Ben Hoogwerf. “Het is, zeker in periodes met veel regen te nat, soppig en te zacht. Al onder mijn voorganger werd daarover geklaagd. Begrijp me goed, we willen graag op veld 1 spelen, maar onder deze omstandigheden is dat een kwelling”.

De clubleiding toont begrip voor de keuze van de hoofdmacht, maar ziet het uitwijken naar het kunstgras niet als structurele oplossing. “De gemeente, het Sportbedrijf Schiedam en Irado kennen onze zorgen en spannen zich in om de situatie te verbeteren. Desondanks blijven de klachten”, merkt voorzitter Marco Konter. “We wachten op het aanbrengen van extra drainage. Daarvoor zijn de voorbereidingen al enige tijd geleden getroffen, maar het is nog niet uitgevoerd. Mogelijk lost dat de problemen op. Over andere oplossingen willen we best wel meedenken, want op de langere termijn lijkt hybride of kunstgras voor ons zeker een alternatief. Dat verschaft ons mede speelruimte om de groei van de vereniging op te vangen.”. 

“Ook biedt de ligging van het hoofdveld toeschouwers, zeker vanaf het terras, een beter zicht en sponsoren met een reclamebord de publiciteit, die ze voor ogen hebben”, vult hij aan. “Voor alle betrokkenen, de vereniging, spelers, sponsoren, supporters is het een goede zaak om weer gebruik te kunnen maken van het hoofdveld. Liever vandaag dan morgen.