Vanaf 1 februari elke dinsdag vaccinaties in Wijkcentrum West

Algemeen
Vaccineren in Wijkcentrum West met en zonder afspraak vanaf 1 februari.
Vaccineren in Wijkcentrum West met en zonder afspraak vanaf 1 februari. (Foto: stockphoto)

Per 1 februari heropent de GGD in Wijkcentrum West aan de Professor Teldersstraat 10 een vaccinatielocatie. Vanaf die datum kunnen mensen elke dinsdag tussen 9.00 en 16.00 uur terecht voor de 1e en 2e prik en de
boosterprik.

Op dit moment kan dat met én zonder afspraak. Deze vaccinatielocatie was in 2021 al een aantal weken geopend om inwoners de mogelijkheid te bieden dichtbij huis een prik te halen. Nu de grootschalige boostercampagne bijna is afgelopen, pakt de GGD het fijnmazig vaccineren in de wijken weer op. Het wijkcentrum is één van de zeven kleinschalige vaccinatielocaties in onze regio die haar deuren heropent.

Burgemeester Bert Wijbenga: “Wij zijn erg blij om wederom in Vlaardingen een vaccinatielocatie te openen. Tijdens de boostercampagne had de GGD al haar capaciteit nodig op de grote priklocaties. Nu ook veel Vlaardingers zijn geboosterd, ontstaat er ruimte bij de GGD om het vaccineren in wijkcentrum West weer op te pakken.

Hoewel ik blij ben dat de vaccinatielocatie heropent, is het ook een teken dat het in Vlaardingen nog niet goed genoeg gaat. Vooral in het Centrum en de Westwijk blijft de vaccinatiegraad achter. Dat baart mij zorgen. Ik wil Vlaardingers die nog niet zijn gevaccineerd dan ook oproepen om dit alsnog te doen. Op die manier kunnen we eerder terug naar ons normale leven.”

Met en zonder afspraak

Wijkcentrum West is wekelijks geopend op dinsdag van 9.00 tot 16.00 uur. Zo lang de GGD de druk aan kan, is vaccineren mogelijk met én zonder afspraak. Inwoners kunnen in het Wijkcentrum terecht voor een 1e, 2e en 3e prik en voor een boostervaccinatie. Het vaccin waarmee wordt geprikt is Pfizer. Het is nog niet bekend hoe lang de locatie open blijft.

Meer informatie

Twijfelt u nog over een vaccinatie? Kijk op www.vragenovercorona.nl of loop binnen bij het Wijkcentrum. De medewerkers van de GGD staan u graag te woord. Een afspraak maken voor een vaccinatie is niet nodig. Wilt u wel een afspraak maken, doe dit dat online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.