Sterk Twist in slotfase toch onderuit

Algemeen
De fans van Twist waren hun favorieten nagereisd en vuurden het Vlaardingse korfballers in de Moordrechtse sporthal zichtbaar en hoorbaar aan. (foto: UWM/gsv)
De fans van Twist waren hun favorieten nagereisd en vuurden het Vlaardingse korfballers in de Moordrechtse sporthal zichtbaar en hoorbaar aan. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

In de zaalcompetitie kwam Twist in de tweede klasse wat moeizaam op gang. Uiteindelijk leverde het de tweede plaats en promotiewedstrijden op. Met het van eerste klasse-niveau geachte IJsselvogels als uitdager. In Moordrecht leverde beide ploegen een slijtageslag. Drie kwartier waren ze volledig aan elkaar gewaagd. Daarna was het gedaan met de Vlaardingse weerstand en werd 16-16 toch 21-17.

Door GERARD s. verver

Ondanks de vooruitgesnelde faam van de tegenstander liet trainer Bert Mol zich er niet door imponeren. Met Zeeuwse nuchterheid had hij de video’s (”die hebben we van elkaar”) ontleed en niets gezien waarvan hij onder de indruk kwam. “IJsselvogels heeft veel kwaliteit, speelt scherp en scoort wekelijks zeker 21 doelpunten. Dat kunnen wij, als we ons niveau kunnen handhaven, ook. Ik leefde echt niet met de angst in het blijf en knikkende knieen naar deze wedstrijd toe.” 

En inderdaad, er ontspon zich een beklijvend duel. Met van Mol wel het terzijde, dat er aan Vlaardingse kant “een aantal het net niet goed invulden. De tegenpartij kende dat euvel niet. Daar stond iedereen op scherp.”  Daar komt dan ook, juist in de beslissende sloffase het missen van een strafworp bij. “Gaat die stip erin, dan breng je de achterstand terug naar één doelpunt. Daarna werden het er vier.” Toch noemt hij het promotiespel nog niet gespeeld. “Dat gat is te overbruggen”, meent hij stellig. Overigens in de hoop, dat zijn met een rugblessure uitgevallen aanvoerder Sem Tok er zaterdag in de return in sporthal Holy (aanvang 17.00 uur) er weer bij is.

“Natuurlijk ben ik er bij”, stelt Tok, die in de aanloop naar het duel al rugklachten had, zijn trainer gerust. “En als we dan goed uit de startblokken komen en daarna de wedstrijd kunnen domineren, gaat het alsnog goed komen en wissen we dat verschil in doelpunten weg. Echt waar.”