Bryan Struis keerde zaterdag, tot genoegen van trainer Ricky van den Bergh (rechts),  bij Cion terug onder de lat. (foto: UWM/gsv))
Bryan Struis keerde zaterdag, tot genoegen van trainer Ricky van den Bergh (rechts), bij Cion terug onder de lat. (foto: UWM/gsv)) (Foto: )

Bryan Struis snel hersteld: ‘Ik ben een beetje de man van glas’

10 mei, 08:16 Algemeen

Bryan Struis stond vorige week in de voorronde-wedstrijd van het Vlaardings kampioen tegen VFC/za aan de kant. Weer geblesseerd. Eerder was Cions goalie namelijk ook al vijf weken absent. “Dat komt slecht uit. We kampen toch al met een volle ziekenboeg”, verzuchtte trainer Ricky van den Bergh.  

Ditmaal duurde Struis’ afwezigheid korter. “Een spierverrekking”, legt hij uit. Opgelopen in de uitbeurt bij Hellevoetsluis. “Het schoot in mijn bovenbeen toen ik de bal wilde wegtrappen.” Hij heeft genoeg ervaring (“ik ben een beetje een man van glas”) om aan te voelen of het ernstig is of niet. Dat laatste was het geval. Anders dan de blessure, die hij eerder opliep. “Toen raakte een binnenbandje van de knie beschadigd.” Daarvoor hoefde hij niet naar de knieën-kliniek. ”Gewoon even rust nemen”, weet hij door ervaring wijs geworden. “Ik heb altijd wel wat last van blessures. Elk seizoen sta ik wel drie, vier wedstrijden aan de kant. Ik heb ermee leren leven en ga na de genezing nooit met een soort van angst weer het veld op.” Dat bleek bij zijn terugkeer na dat knieletsel, waar hij in november in de gewonnen uitbeurt bij CWO door een reeks geweldige reddingen uitgroeide tot ‘man of the match’.

Vandaar, dat Cion hem niet graag mist. “Want je bent toch op elkaar ingespeeld en kunt op elkaar vertrouwen”. Dat had in de aanloop van deze competitie overigens wat tijd nodig. “De start was niet echt om over naar huis te schrijven. Pas na CWO ging het lopen en nu zijn we ruimschoots veilig.” Zowel Van den Bergh als Struis zien de periodetitel als bijvangst. “Leuk toch. Hebben we dadelijk nog wat extra potjes te gaan.”

Afbeelding
Rapper Ray Fuego speelt op vrijdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 25 mei, 14:28
Afbeelding
Vlaardingse ondernemers pakken hun verantwoordelijkheid en bieden ouderen een fijne vaarmiddag aan Algemeen 25 mei, 12:34
Afbeelding
Veranderingen rond Blankenburgtunnel: ‘Dit ligt naast het bestaande, smallere, fietspad’ Algemeen 25 mei, 08:15
Afbeelding
Column: Groei en bloei Algemeen 24 mei, 16:16
Afbeelding
‘De nieuwe tegels zijn dikker en gaan langer mee’ Algemeen 24 mei, 15:42
Afbeelding
Brassband De Bazuin Vlaardingen opgeheven Algemeen 24 mei, 14:46
Afbeelding
‘Juf, mijn kleurtje zit er niet bij’ Algemeen 24 mei, 14:23
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:48
Afbeelding
Arnoud Proos gaat de sport doen Algemeen 24 mei, 12:34
Afbeelding
Fief fietsdag op 3 juni Algemeen 24 mei, 10:10
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 23 mei, 12:34
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:50
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.