Bryan Struis keerde zaterdag, tot genoegen van trainer Ricky van den Bergh (rechts),  bij Cion terug onder de lat. (foto: UWM/gsv))
Bryan Struis keerde zaterdag, tot genoegen van trainer Ricky van den Bergh (rechts), bij Cion terug onder de lat. (foto: UWM/gsv)) (Foto: )

Bryan Struis snel hersteld: ‘Ik ben een beetje de man van glas’

Algemeen

Bryan Struis stond vorige week in de voorronde-wedstrijd van het Vlaardings kampioen tegen VFC/za aan de kant. Weer geblesseerd. Eerder was Cions goalie namelijk ook al vijf weken absent. “Dat komt slecht uit. We kampen toch al met een volle ziekenboeg”, verzuchtte trainer Ricky van den Bergh.  

Ditmaal duurde Struis’ afwezigheid korter. “Een spierverrekking”, legt hij uit. Opgelopen in de uitbeurt bij Hellevoetsluis. “Het schoot in mijn bovenbeen toen ik de bal wilde wegtrappen.” Hij heeft genoeg ervaring (“ik ben een beetje een man van glas”) om aan te voelen of het ernstig is of niet. Dat laatste was het geval. Anders dan de blessure, die hij eerder opliep. “Toen raakte een binnenbandje van de knie beschadigd.” Daarvoor hoefde hij niet naar de knieën-kliniek. ”Gewoon even rust nemen”, weet hij door ervaring wijs geworden. “Ik heb altijd wel wat last van blessures. Elk seizoen sta ik wel drie, vier wedstrijden aan de kant. Ik heb ermee leren leven en ga na de genezing nooit met een soort van angst weer het veld op.” Dat bleek bij zijn terugkeer na dat knieletsel, waar hij in november in de gewonnen uitbeurt bij CWO door een reeks geweldige reddingen uitgroeide tot ‘man of the match’.

Vandaar, dat Cion hem niet graag mist. “Want je bent toch op elkaar ingespeeld en kunt op elkaar vertrouwen”. Dat had in de aanloop van deze competitie overigens wat tijd nodig. “De start was niet echt om over naar huis te schrijven. Pas na CWO ging het lopen en nu zijn we ruimschoots veilig.” Zowel Van den Bergh als Struis zien de periodetitel als bijvangst. “Leuk toch. Hebben we dadelijk nog wat extra potjes te gaan.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Van Aerssenstraat krijgt de post weer, maar waar blijft de niet bezorgde? Algemeen 28 jun, 14:40
Afbeelding
Vlaardingse Nieke komt met tweede single: ‘Leef je leven’ Algemeen 28 jun, 14:32
Afbeelding
CWO trots op zijn jeugd Algemeen 28 jun, 07:47
Afbeelding
Veel tranen van verdriet vloeiden rijkelijk voor Zara aan de Holysingel Algemeen 27 jun, 15:19
Afbeelding
VFC/za gaat voluit voor de dubbel Algemeen 27 jun, 14:23
Afbeelding
Finaledag Vlaardings kampioenschap Algemeen 27 jun, 12:34
Afbeelding
Fotoserie van het Haring en Bierfestival Algemeen 27 jun, 08:59
Afbeelding
Zwaluwen wil weer eens Cup winnen Algemeen 27 jun, 08:54
Afbeelding
Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress Algemeen 26 jun, 12:34
Afbeelding
Steun voor reconstructie van overtoom Algemeen 25 jun, 12:29
Afbeelding
Genieten van het Varend Corso in Vlaardingen Algemeen 25 jun, 09:48
Afbeelding
Agenda voor Vlaardingen Algemeen 24 jun, 13:13
Afbeelding
Boekenmarkt Windwijzer nu ook op zaterdagochtend geopend Algemeen 24 jun, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief