Bach Cantatedienst in Bethelkerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Op 25 september zal in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26 in Vlaardingen, de cantate ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’ (BWV 100) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) worden uitgevoerd. Aanvang is om 17.00 uur.

BWV 100 is de derde van drie cantates die Bach componeerde op basis van het lied ’Was Gott tut das ist wohlgetan’ van Samuel Rodigast. Bach schreef deze zesdelige cantate tussen 1732 en 1735. Het orkest omvat, naast strijkers en continuo de hobo d’ amore, dwarsfluit en pauken.

Tevens wordt uitgevoerd het motet ‘Verleih’ uns Frieden gnädiglich’ uit 1831 van Felix Mendelssohn (1809 – 1847). De tekst is een gebed om vrede, zeer toepasselijk op deze tweede zondag in de vredesweek.

Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Merel van Geest (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Tigran Matinyan (tenor), Andrew Hopper (bas)

Algehele muzikale leiding: Bas van Houte.

Voorgangers is ds. Jan de Visser.

zie ook www.cantatesvlaardingen.nl

Iedereen is in principe welkom, maar zijn er nog wel enkele regels in verband met covid, zie hiervoor de website van de kerk: www.ambachtoost.nl/extra_nieuws

Organisatie: Stichting Cantates Vlaardingen

website: www.cantatesvlaardingen.nl

e-mail: infocantatesvlaardingen@gmail.com

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Echter, ook de deurcollecte na afloop vormt een belangrijke pijler om de cantatediensten voort te kunnen zetten. De collecte wordt dan ook warm aanbevolen.