Ingezonden brief: ‘Kenteken invoeren met parkeren én een bonnetje?’

Algemeen
Parkeren.
Parkeren. (Foto: stockphoto)

Ik ga eigenlijk altijd met de fiets naar het centrum van Vlaardingen. Maandagmiddag 21 november echter als uitzondering met de auto. Naast mij zit mijn 91-jarige schoonmoeder. We gaan namelijk naar de audicien aan de Korte Hoogstraat om haar gehoorapparatuur te laten controleren. Aldaar tref ik een parkeervak, parkeer mijn auto en loop vervolgens naar de parkeerautomaat daarop staat dat de maximale parkeertijd 30 minuten en € 0,10 kost.

Vervolgens typ ik mijn kenteken in en betaal met mijn bankpas en we lopen bij Van Gent naar binnen. Na ongeveer 15 minuten verlaten we de winkel en lopen terug naar de auto en tot mijn stomme verbazing zie ik een bekeuring onder mijn ruitenwisser ( naheffingsaanslag parkeerbelasting à € 66,60). Ik begrijp er helemaal niets van. Ik loop even terug naar de parkeerautomaat of daar nog iets aan extra tekst staat. Vervolgens zie ik helemaal beneden een vakje waar een papieren bonnetje uithangt. Ik doe het klepje open en ik pak het bonnetje. Het blijkt een bonnetje met het kenteken van mijn auto, mijn betaling met datum en tijd.

Bij parkeerautomaten elders in het land is het toch zo of je moet je kenteken intypen en vervolgens betalen of je betaalt en er rolt een parkeerbonnetje uit dat je achter je voorruit plaatst in Vlaardingen niet dus. Hier doen ze 2 systemen in één. Waar ik dus geen weet van heb als centrumfietser. Zeer merkwaardig en een absurd verwarrend systeem. De parkeercontroleur heeft gelukkig echter deze zaak toch niet goed afgehandeld. Zowel mijn kenteken was niet goed een 1 in plaats van een 7 en het merk en de kleur van mijn auto klopte ook niet + dat ik een foto van het parkeerbonnetje kan maken als bewijs. Die bekeuring hoeft natuurlijk never, nooit betaald te worden. Had ik nog geluk dat mijn parkeerbonnetje nog achter het klepje van de parkeerautomaat zat + de verwarde “monday blues” parkeercontroleur. 

Loek Snijders