De flamencogitaar van Vicente Santiago in de Vredeshalte

Cultuur
Vicente Santiago speelt al zijn hele leven flamencogitaar.
Vicente Santiago speelt al zijn hele leven flamencogitaar. (Foto: PR)

Op zaterdag 25 november presenteert het Vredeshuis een miniconcert met Vicente Santiago, flamencogitarist. Het programma begint om 15:00 uur en de toegang is gratis.

Vicente Santiago werd geboren omringd door flamenco, in een Spaanse zigeunerfamilie. Hij leerde de ritmes en codes van de flamenco tijdens vergaderingen en feesten die vaak in zijn omgeving werden gehouden. Van jongs af aan wekte gitaar een grote nieuwsgierigheid in hem op, dus begon hij het op 11-jarige leeftijd te spelen. 

De Vredeshalte is op zaterdag 4 november geopend door de wethouder van de gemeente Vlaardingen, Lianne van Kalken, in haar functie als van Ambassadeur voor de Vrede namens de gemeenteraad. Tegelijkertijd opende zij de tentoonstelling De Kleur van Vrede in, de presentatie van elf doeken die geschilderd zijn in participatieprojecten tijdens de vredesweken 2018, 2020 en 2022. De Vredeshalte is een initiatief van PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen. Het is elke woensdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kom langs en doe mee aan workshops zoals poëzie, verhalen schrijven, tekenen en schilderen voor vrede, luisteren of muziek maken, samen met mensen uit Oekraïne, Israël, Palestina en andere oorlogsgebieden. Locatie is de Liesveld 126 in Vlaardingen.