Kort nieuws uit Vlaardingen

Nieuws
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Cursussen digivaardiger worden in de bieb

De Bibliotheek helpt mensen graag om digivaardiger te worden. In juni start een cursus Windows en met een cursus over de iPhone en Android-telefoon. Op donderdagavond 1 juni om 19.00 uur start in de Bibliotheek Vlaardingen Holy, Koninginnelaan 773, de driedelige cursus: Hoe haal ik het beste uit mijn telefoon? Op maandagochtend 5 juni om 10.00 uur begint de eerste les van de vierdelige cursus Windows in de Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100

Bijna alle verkochte mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones. Dat wil zeggen dat de telefoons meer kunnen dan alleen bellen en sms’en. Op de slimme apparaten kan men ook internetten, e-mailen en sociale media gebruiken. Maar hoe werkt dat allemaal? Tijdens drie bijeenkomsten van twee uur worden instellingen, beveiliging, het downloaden en gebruiken van diverse apps uitgelegd. Cursusdata: donderdag 1, 8 en 15 juni.

Cursus Windows: Vanaf het bureaublad worden cursisten meegenomen langs de belangrijkste onderdelen. Men leert mappen en bestanden te beheren en te werken met diverse programma’s (apps). Cursusdata: 5, 12, 19 en 26 juni

Een cursus kost eenmalig € 5,00.

Aanmelden en meer informatie: Telefonisch: 085-0436741 (optie 3). Bij de klantenservice in de bibliotheek of per mail cdrescher@debibliotheekdeplataan.nl.

Fors bedrag voor de Kanjerketting

Tijdens  Koningsdag is er met de actie ‘Rad van Fortuin voor de KanjerKetting’ vijfduizend euro opgehaald. Dat bedrag kwam ook tot stand door de hulp van bedrijven, zoals het DeltaHotel Vlaardingen en 34 overige ondernemers uit het land. Naast de verkoop van loten voor het Rad is er ook een doneeractie pagina opgezet.
De Kanjerketting helpt kinderen met kanker.  De behandeling van kinderkanker duurt lang en is heel zwaar. Om kinderen met kanker te steunen heeft de Vereniging Kinderkanker Nederland de Kanjerketting ontwikkeld. Dit is een systeem dat bestaat uit kralen. Elke kanjerkraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis.

Fotografen doen mee aan Vlaardingen 750

De Vlaardingse Fotoclub AFVV houdt in het kader van ‘Vlaardingen 750 jaar’ het event Fotosafari VLD 750 voor alle Vlaardingers met interesse in fotografie.
Er zijn drie activiteiten waaraan kosteloos meegedaan kan worden:
1: Foto wedstrijd: thema Vlaardingen Toen en Nu
Maak een hedendaagse foto van een (oud) stukje Vlaardingen zoals uitgebeeld in een oude foto, tekening of schilderij. De mooiste 60 foto’s worden ingelijst en geëxposeerd.
2: Vier fotografie workshops
Vlaardingers die meer willen weten over fotografie kunnen kosteloos deelnemen aan een workshop. Deze vinden plaats op zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur bij Kade40, Westhavenkade 40. Een duur fototoestel of ervaring niet vereist.
3: Foto safari-wandelingen door de wijk
Willen weten wat fotogenieke plekken zijn in de wijk, doe dan mee aan de ‘fotosafari wandeling’. Wandel een route in vier wijken op zoek naar mooie plekken. Die plekken ontlenen we aan oude beelden en platen. De wandelingen vinden plaats op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en een inschrijfformulier zijn de te vinden op de website: afvv.nl.