DVIJC succes op het Zuid-Hollands kampioenschap

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Afgelopen zondag stonden er maar liefst 9 jeugdleden van DVIJC aan de start van het Zuid-Hollands Kampioenschap Inline 2023 in Warmond. ’s Winters staan Dion, Tiemen, Noortje, Beyza, Emma, Lisa, Feline, Laura en Femke op het ijs van de Uithof en ’s zomers zijn zij actief in het skeeleren bij verschillende wedstrijden.

Op Hemelvaartsdag stonden er maar liefst 8 DVIJC-leden, junior en senior, aan de start van de KNSB inline cup in Rotterdam. Het was voor het eerst dat De Vlaardingse IJsClub zoveel leden aan de start van een landelijke wedstrijd had staan.

Voor junior Dion van Hal is dit één van de weinige wedstrijden waar hij met clubgenoten op de baan rijdt. Dion maakt namelijk deel uit van de preselectie van TEAMNL inlineskaten en rijdt nationale en internationale wedstrijden. Ondanks dat hij herstellende is van een voetblessure wist hij op het Zuid-Hollands Kampioenschap de verwachting waar te maken. Met het winnen van de tijdrit (200 meter), de series en de marathon werd Dion van Hal overtuigend Zuid-Hollands kampioen. Op de tweede plek eindigde Tiemen Haaring, hij maakt deel uit van de opleidingsploeg Zuid-Holland.

Naast deze twee medailles bij de junioren wist de Vlaardingse Femke Schouten de derde plaats te veroveren bij de pupillen 2.  Het hele seizoen valt Femke al regelmatig in de prijzen bij de verschillende wedstrijden. Afgelopen zondag maakte haar sterke optreden bij de puntenkoers dat zij  voldoende punten had verzameld om de bronzen medaille op te mogen halen.