Kamp Flardinga een echte uitdaging

Nieuws
Deelnemers aan Kamp Flardinga kunnen een uitdagend programma verwachten.
Deelnemers aan Kamp Flardinga kunnen een uitdagend programma verwachten. (Foto: Dave de Vaal)

Kamp Flardinga is geïnspireerd op het tv-programma Kamp van Koningsbrugge en na de succesvolle zomereditie staan er op 9 en 29 december twee winteredities op het programma. Voor de echte doorbijters is dit de gelegenheid het jaar op een sportieve manier af te sluiten en om fris, lichamelijk en geestelijk sterk, aan het nieuwe jaar te beginnen.

Door Peter Spek

“Je gaat hierin jezelf tegenkomen, maar ook jezelf op een andere manier ontmoeten. Daar is al moed voor nodig,” zegt Wout van Dooren als organisator, mental coach en oud commando.
In deze wintereditie worden de deelnemers twaalf uur lang zowel fysiek als mentaal uitgedaagd. “Het programma blijft geheim en creëert door de onzekerheid bij de meeste deelnemers al stress. Zo zijn er genoeg stress-momenten ingebouwd om de echte stress te ervaren en hiervan te leren,” aldus de Vlaardinger.  Twaalf uur lang iemand afmatten en de drilinstructeur uithangen is gemakkelijk, maar niet effectief. Ik wil de deelnemer iets meegeven voor het leven,” benadrukt Wout van Dooren zijn missie. De deelnemers worden intensief begeleid en gespiegeld door een ervaren team van Vlaardingse jonge veteranen, waaronder oud mariniers en oud commando’s. “Door te leren omgaan met stress en onzekerheid leer je jezelf sterker maken en verkrijg je meer zelfvertrouwen.” Deelname op 9 december is voor volwassenen en de editie die op 29 december op het programma staat is speciaal voor de leeftijd tussen 16 en 23 jaar oud en is in samenwerking met Stichting Young Spirits. Kamp Flardinga wordt georganiseerd door Human Performance Lab, 2CoachMe Academy, Veteranen Vlaardingen en de Gemeente Vlaardingen. Voor meer info en tickets kunnen belangstellenden terecht op: www.2coachme.nl.