Zwaluwen en CION in de eindstrijd

Sport
CION valt aan en DVO'32 (in het wit) verdedigt. Doelman Natoe da Graca dos Santos torent boven iedereen uit, ruimt op en houdt vooralsnog een 'clean sheet'. (Foto: RWM)
CION valt aan en DVO'32 (in het wit) verdedigt. Doelman Natoe da Graca dos Santos torent boven iedereen uit, ruimt op en houdt vooralsnog een 'clean sheet'. (Foto: RWM) (Foto: )

Strafschoppen moesten er in de tweede halve finale van de vijftigste editie van het Vlaardings kampioenschap aan te pas komen om CION naar de finale te loodsen. Daar krijgt het Zwaluwen, dat op 8 mei tegen Excelsior’20 om de SuperCup speelt, als tegenstander.

De kalktrappen volgden nadat het duel tegen DVO’32 op 1-1 was blijven steken. De in degradatiegevaar verkerende derdeklasser was in de reguliere speeltijd knap overeind gebleven tegen een niet imponerend CION, dat op de competitieladder een treetje hoger een prominente rol speelt en nog steeds in de race is voor het kampioenschap. “We hebben de huid duur verkocht”, vond DVO’s achterban met gepaste trots. Gelijk hadden ze.

Finale zaterdag 22 juni bij DVO’32

Uiteindelijk deden strafschoppen de mannen van interim-trainer Jan Jaap van den Berg de das om. Via een feilloos door Sander Barragan binnengeschoten elfmetertrap poetste CION halverwege de tweede helft de 0-1 achterstand weg, die het  al vroeg in de wedstrijd door een treffer van Pascal Moller had opgelopen. Tien strafschoppen waren na het eindsignaal nodig om een beslissing te forceren. Bryan Struis stopte DVO’s vijfde, waarna CION het karwei winnend klaarde,

Eerder had titelverdediger Zwaluwen zich voor de eindstrijd geplaatst door met 6-2 te winnen van Victoria’04, dat door een treffer van Joey Fastenau wel het doelpuntenbal had geopend. Lester Pires (2x) en O’Neal Maatsen zorgden voor de 3-1 ruststand. Daarna schoten Maatsen, Pires (die ook een strafschop huizenhoog over knalde) en Dos Santos Zwaluwens halve dozijn vol en deden de bezoekers via Owen Passon iets terug.