Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Tafel van verbinding.
Tafel van verbinding. (Foto: btmoerman)

zaterdag 20 april

Vocalgroup Just Friends in De Windwijzer

Op zaterdagmiddag 20 april staat De Windwijzer bol van prachtige muziek en gezelligheid. Vocalgroup Just Friends zal in drie blokken, intiem en hartverwarmend, prachtige liederen ten gehore brengen. Ook Ingeborg van Gijn op dwarsfluit en Marjan van Dorp op piano zullen u verrassen met een repertoire van mooie en bekende melodieën. Er is ook een drankje en hapje. Je bent van harte welkom op zaterdag 20 april om 15.00 uur in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95. Aan de deur is het mogelijk om een vrije gift te geven.

Neuzelmarkt in De Wouthof

OP zaterdag 20 april is er een rommelmarkt in het senioren complex De Wouthof aan de Baarnhoeve 83 (naast portiek 4) in Vlaardingen Holy. De kleinste en oudste rommelmarkt van Vlaardingen al 28 jaar open vanaf 9.30 tot ongeveer 14.00 uur. lnbreng iedere woensdag van 14.00 tot 15.00 uur. Geen kleding en boeken aub.

Ambacht schaakt

Kom 20 april schaken op het Burgemeester de Bordesplein in Vlaardingen Ambacht.Durf het aan om een potje simultaan te schaken tegen Theo van Zessen en geef je op door een mail te sturen aan: info@bewonersplatformoudambacht.nl

zondag 21 april

Get up, stand up! Inspiratie van Bob Marley

Ranfar Kouwijzer en Abraha Sagid brengen op zondag 21 april verhalen en muziek naar De Windwijzer. Als Eritrese vluchteling heeft Abraha veel doorstaan. Hun ontmoeting in de Pauluskerk heeft geleid tot het delen van Abraha’s levensverhaal, ondersteund door de muziek van Marley, die hem hoop en kracht schonk. We nodigen u van harte uit om op zondag 21 april aanwezig te zijn in De Windwijzer, gelegen aan de Schiedamseweg 95. De lezing begint om 15.00 uur, gevolgd door een gelegenheid tot napraten om 16.00 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

maandag 22 april

Mogen wij de tafel voor jou dekken ?

Stadslandbouw van Ruytenburch’s MOM maaltijden op maandag viert 10 jaar succes op 22 april. Enkele stoelen beschikbaar voor een verbindende eetervaring bij KAS, Hofsingel 82-84, Vlaardingen. Donatie van €15 voor een 3-gangenmenu inclusief bijdrage aan stadslandbouw en ontmoetingsdiner voor mensen met een smalle beurs. Aanmelden: maaltijdenopmaandag@gmail.com.

Jeroen Verhoeff komt naar De Windwijzer

Opnieuw is verteller, columnist en schilder Jeroen Verhoeff te gast in De Windwijzer. In het Nieuwsblad Vlaardingen schrijft hij als ‘Groene Jeroen’ geregeld stukjes over de natuur. Dit keer komt hij met een mooie natuurfilm waarbij hij iets vertelt over Thailand aangevuld met natuurbeelden uit andere landen. Het belooft weer een mooie maandagavond te worden op 22 april. Aanvang is om 19.30 uur. De Windwijzer is gevestigd aan de Schiedamseweg 95.

dinsdag 23 april

Sportinstuif 55+

Bent u geïnteresseerd in het verbeteren van uw algehele conditie? Dan nodigen wij u van harte uit voor de 55+ sportinstuif in Vlaardingen. Op een plezierige wijze werken we aan het versterken van uw uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid, waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Gezelligheid en sportiviteit gaan bij ons samen.U bent van harte welkom om vrijblijvend een gratis proefles bij te wonen. Deze vinden plaats iedere dinsdagmiddag van 14:30 uur tot 15:30 uur in de Erasmushal in Vlaardingen.Voor meer informatie kunt u terecht op: www.sterklopen.nl/sportief-bewegen/

donderdag 25 april

Lunchconcert

Elke donderdag is er een lunchconcert van 12:45 tot 13:15 uur in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel. Op donderdag 25 april worden er werken gespeeld van Vincent Lübeck, Joseph Alois Holzmann, Edwin H. Lemare en Joop Schouten. De toegang is gratis, wel is er een collectepot bij de uitgang.

vrijdag 26 april

Voorleesfeest op de Fluisterboot de Andante

Kom aan boord voor een speciaal voorleesfeest met de bemanning van de Vlaardingse Fluisterboot de Andante! Kinderen van 3 t/m 7 jaar kunnen genieten van verhalen over bloemen, planten en (water)vogels, voorgelezen door de kapitein en de biebmatroos. Zing mee met bekende liedjes en reserveer een kaartje voor 26 april op www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda. Let op: 1 kaartje per kind met maximaal 1 begeleider. Kosten: €2 voor leden, €3 voor niet-leden. Opstappen bij de kade tegenover Polderpoort, Watersportweg 11. Tijd: 15.15-16.15 uur.

Tai chi voorjaarsles

Kom in beweging door mee te doen met de tai chi les in ‘t Hof. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Data: 26 april. Tijd: 9.00 - 10.00 uur. Locatie: ‘t Hof Vlaardingen Kosten: EUR 8,50. Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me.