‘Als ik in het water lig, wil ik winnen’

Sport
ZVVS maakt  indruk in de eerste divisie en staat na tweemaal winst op Mokum in de tweede ronde van de play-offs. (Foto: UWM)
ZVVS maakt indruk in de eerste divisie en staat na tweemaal winst op Mokum in de tweede ronde van de play-offs. (Foto: UWM)

Daniëlle de Bruijn ging al tweemaal met waterpolo-pensioen. Oranjecoach Robin van Galen praatte haar in 2005 echter weer het water in en won drie jaar later in Tokyo Olympisch goud om daarna weer af te zwaaien.

Tot aan het moment, dat de sowieso al talentvolle en op de titel afkoersende vrouwenformatie van ZVVS even een sterkhouder nodig had. Ze kon de lokroep niet weerstaan en hielp de meiden richting kampioenschap en promotie. Ze is in de eerste divisie nog steeds één van hen. Met weer dezelfde gedreven missie: presteren en de veel jongere teamgenoten op sleeptouw nemen.

Zoals ze zaterdag deed in de tweede wedstrijd van de play-offs, die kunnen leiden naar de hoogste klasse, de eredivisie. Tegenstander Mokum/SG leek met 8-7 voor de eindzege te gaan. Totdat ze de bal tweemaal achter de Amsterdamse goalie mokerde en ZVVS aan 8-9 winst hielp.

‘Het is een fysiek zware sport’

De eindzege in de play-offs zou wéér een nieuwe kroon zijn op haar al rijk beloonde sportcarrière. Maar ze ziet het niet als een moment om er nu echt een punt achter te zetten. “Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Ik bekijk het steeds per jaar. Voorlopig vind ik het nog te leuk om ermee bezig te zijn. Bovendien laat ik die meiden niet graag in de steek.” Een vervolg zal mede afhankelijk zijn van degene, die trainer Marco de Zwart gaat opvolgen.

Voor zichzelf legt ze de lat, een topsporter eigen, nog steeds hoog. “Het is best wel een fysiek zware sport. Dat telt op mijn leeftijd mee. Daar moet ik eigenlijk vrede mee leren hebben en beetje kalmer aan doen. Alleen lukt dat niet altijd. Als ik in het water lig wil ik winnen”.