‘Niks meer mis in de Erasmushal’

Sport
Er schortte nogal wat aan de voorzieningen in de Erasmushal. Dat leidde tot raadsvragen aan het college van B&W. (foto: UWM)
Er schortte nogal wat aan de voorzieningen in de Erasmushal. Dat leidde tot raadsvragen aan het college van B&W. (foto: UWM) (Foto: )

Hij was erover ingeseind: het klopte niet met nogal wat voorzieningen in de Erasmushal op Plein West. Het ging over ventilatie, vallende lampen, schoonmaak, onderhoud en nooduitgangen. Raadslid Willem de Man (SP) was er niet gerust op.

Vandaar, dat hij bij het college van B&W aanklopte en zijn zorg in een reeks vragen vastlegde. “Dit kan toch niet”. Dat de airco vervuild is, gaten in de wand niet gerepareerd worden en filters van de airco, sterk vervuild zijn is nog tot daar aan toe. “Maar dat armaturen van de verlichting loslaten en naar beneden kunnen vallen, kan niet”, brieste hij. Met de toevoeging, dat “er al een lichtbak naar beneden gekomen was en op een haar na een instructeur miste.”

Het werd omdat De Man de reactie op zijn eerste vragenreeks niet gerust stelde, een vraag- en antwoordspel in twee ronden. “In de sporthal moet een veilige en gezonde omgeving geborgd zijn”, reageert B&W. “Over schoonmaak en onderhoud zijn duidelijke afspraken gemaakt. Het kan niet worden voorkomen, dat er incidenten plaatsvinden. Dat verhelpen we zo spoedig mogelijk.”

‘Lichtbak raakte bijna instructeur’

Dat is inmiddels met de vervuilde ventilatie gebeurd, reageert B&W op zijn tweede reeks vragen. Ook zijn de nooduitgangen tegen het licht gehouden en met de in het pand aanwezige horeca is de afspraak gemaakt om gezamenlijk de installatie van de airco op gang te brengen, zodat de beheerder in de zomermaanden niet langer in een ruimte zit waar de de temperatuur kan oplopen tot veertig graden.

Voor De Man is dat hoofdstuk daarmee afgesloten. “Ik heb er woensdag even rondgekeken en zag dat de werkzaamheden zijn of worden uitgevoerd. Dat is een goed zaak.”